Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

2023.03.26
14:21
2023.03.26
17:09
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Az idősebb korosztály mellett a kisebbek is rajthoz állhattak. Az óvodások, általános- és középiskolások külön kategóriákban versenyezhettek.

Vuk Trajković, Újvidék:

A 400 méteres távot futottam le, és első helyezést értem el.
- Hogy érzed magad, hogy készültök ezekre a maratonokra?
- Már régóta készülünk. Örülök, hogy első helyezést értem el tízévesként.”


A résztvevők a 21, a 10 és fél, valamint az 5 kilométeres távon indulhattak. Sokan visszajáró versenyzők.

A zombori Sárközi Árpád, 75 évesen, idén 20. alkalommal futotta le az Újvidéki Félmaraton 21 kilométeres távját.

„A versenyzőt nem a táv öli meg, hanem a gyorsaság. Tehát fejben el kell dönteni, hogy milyen tempóban fogsz futni, és biztos, hogy célba fogsz érni.”

Az újvidéki Tarján Elvira első lett az 5 kilométeres távon.

„Nagyon sokat sportolunk, én igazából triatlonozok, de a futást nagyon szeretem. Harmadik alkalommal veszek részt ilyen hosszabb távon.”

A félmaraton abszolút győztese Milivoje Jovović volt.

„A verseny remekül sikerült, nem számítottam győzelemre, megpróbáltam az egyik erősebb versenyemet lefutni, próbaképpen a következő versenyekre, elégedett vagyok. Az idő számomra egy kicsit melegebb volt, de jó.”

Az idei félmaratonnak több mint 1200 résztvevője volt.

Dimitrije Dolga, szervező: „A futók többsége alapvetően szabadidős futó. Gyakorlatilag olyan emberekről van szó, akiknek megvan a rendes munkájuk, emellett pedig kikapcsolódásként sportolnak, ami nagyon pozitív.”

A rendezvény igen népszerű volt a külföldiek körében is, közel 180 külföldi futó jelentkezett az idei Újvidéki Félmaratonra. Az időjárás is kedvezett, így a futók és a közönség is egyaránt élvezhette a sporteseményt.

Újvidéki Félmaraton
Újvidék
félmaraton

Most

15:20, Frissítve: 15:26

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű