Ugrás a tartalomra

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

2023.03.26
14:21
2023.03.26
17:09
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Az idősebb korosztály mellett a kisebbek is rajthoz állhattak. Az óvodások, általános- és középiskolások külön kategóriákban versenyezhettek.

Vuk Trajković, Újvidék:

A 400 méteres távot futottam le, és első helyezést értem el.
- Hogy érzed magad, hogy készültök ezekre a maratonokra?
- Már régóta készülünk. Örülök, hogy első helyezést értem el tízévesként.”


A résztvevők a 21, a 10 és fél, valamint az 5 kilométeres távon indulhattak. Sokan visszajáró versenyzők.

A zombori Sárközi Árpád, 75 évesen, idén 20. alkalommal futotta le az Újvidéki Félmaraton 21 kilométeres távját.

„A versenyzőt nem a táv öli meg, hanem a gyorsaság. Tehát fejben el kell dönteni, hogy milyen tempóban fogsz futni, és biztos, hogy célba fogsz érni.”

Az újvidéki Tarján Elvira első lett az 5 kilométeres távon.

„Nagyon sokat sportolunk, én igazából triatlonozok, de a futást nagyon szeretem. Harmadik alkalommal veszek részt ilyen hosszabb távon.”

A félmaraton abszolút győztese Milivoje Jovović volt.

„A verseny remekül sikerült, nem számítottam győzelemre, megpróbáltam az egyik erősebb versenyemet lefutni, próbaképpen a következő versenyekre, elégedett vagyok. Az idő számomra egy kicsit melegebb volt, de jó.”

Az idei félmaratonnak több mint 1200 résztvevője volt.

Dimitrije Dolga, szervező: „A futók többsége alapvetően szabadidős futó. Gyakorlatilag olyan emberekről van szó, akiknek megvan a rendes munkájuk, emellett pedig kikapcsolódásként sportolnak, ami nagyon pozitív.”

A rendezvény igen népszerű volt a külföldiek körében is, közel 180 külföldi futó jelentkezett az idei Újvidéki Félmaratonra. Az időjárás is kedvezett, így a futók és a közönség is egyaránt élvezhette a sporteseményt.

Újvidéki Félmaraton
Újvidék
félmaraton

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.