Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Kikapott Svájctól, utazik haza a vb-ről a szerb labdarúgó-válogatott

2022.12.02
21:02
2022.12.02
22:24
Forrás
Pannon RTV
Gól gazdag első félidővel indult a továbbjutásért zajló összecsapás, a vége viszont indulatokba torkollott.
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

A svájciaknak Shaqiri szerzett vezetést a 20. percben. Ezt követően a szerb játékosok összeszedték magukat és előbb Mitrović fejesével egyenlítettek, majd pedig Vlahović is bevette a svájci kaput, ezzel megfordítva az állást. A szerbek öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis a svájciak Embolo góljával 2:2-re mentették a félidőt.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

A térfélcserét követően újabb svájci gólt láthatott a közönség, a 48. percben Freuler volt eredményes. A szerbek hiába próbálkoztak a folyatásban, több gól nem született, Svájc 3:2-re nyert és 6 pont bezsebelve továbbjutott.

A csoport másik mérkőzésén Brazília meglepetésre 1:0-ra kikapott Kameruntól, de ennek ellenére is 6 pontot gyűjtve első helyen lépett tovább a legjobb 16 közé. A 4 pontos Kamerun harmadik lett a csoportban, megelőzve az 1 pontos szerbeket.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Egy dulakodó tömegjelenet is borzolta a kedélyeket a Szerbia-Svájc mérkőzés végére.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Katar 2022
foci-vb
labdarúgó-világbajnokság
Szerbia
Svájc

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 15:27

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.