Ugrás a tartalomra

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

2020.08.09
12:33
2020.08.09
16:24
Forrás
Pannon RTV
Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

A magyarkanizsai csapat az első félidőben jól tartotta magát, és kétgólos hátránnyal vonulhatott pihenőre, az utolsó tizenkét percben azonban a hazaiak négy gólt lőttek az egyre jobban fáradó vendégeknek, és fölényes győzelmet arattak.

Már a találkozó első percében megszerezte a vezetést a Spartacus női labdarúgó csapata Tijana Filipović góljával, aki a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt, hiszen négyszer talált a hálóba. Egy-egy gólt lőtt még Natalija Obradović, Violeta Slović és Tijana Matić is.

Tijana Filipović, játékos, Spartacus: „A legfontosabb számomra, hogy adtam néhány gólt, és önbizalmat szereztem ahhoz, ami vár ránk. Elégedett vagyok, és úgy gondolom, a csapatom érdeme is ez a négy gól.”

A hazaiak mindkét játékrészben állandó nyomás alatt tartották a TSC kapuját, a vendégek ugyanakkor hősiesen védekeztek.

Boris Arsić, vezetőedző, Spartacus: „Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de a játék még messze van a kívánt szinttől, van még elég teendőnk, és nehéz a formánkat az első fordulóhoz időzíteni. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, kijavítjuk a hibákat, és megpróbálunk minél előbb versenyképes formába kerülni.”

Bár a bemutatkozó mérkőzésen a magyarkanizsai TSC-nek nem sikerült gólt lőnie, edzőjük elégedett a lányok küzdeni akarásával és igyekezetével. Mint mondja, céljuk továbbra is a Szuperligában maradás.

Vajda Fangyó, vezetőedző, TSC Magyarkanizsa: „Ez az első szezonunk, ez egy egész más ritmusú liga, mint az első liga. Fel kell venni a ritmust, fel kell venni a versenyt a csapatokkal. Az első félidőben voltak időszakok, amikor tudtuk kontrollálni a mérkőzést, viszont a második félidőre teljesen elfáradtunk. Sajnos közrejátszott az is, hogy a magyarországi lányunk nem tud játszani, a vírus végett nem tud átjönni. Vannak kisebb sérülések a csapatban, úgyhogy három-négy játékosunk hiányzott ma.”

A következő fordulóban a TSC Magyarkanizsa a Zimony csapatát látja vendégül, míg a szabadkai Spartacus az újvidéki Vojvodinához látogat.

TSC
Magyarkanizsa
női
labdarúgás
szuperliga
Spartacus

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.