Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

2020-08-09
12:33
2020-08-09
16:24
Forrás
Pannon RTV
Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

A magyarkanizsai csapat az első félidőben jól tartotta magát, és kétgólos hátránnyal vonulhatott pihenőre, az utolsó tizenkét percben azonban a hazaiak négy gólt lőttek az egyre jobban fáradó vendégeknek, és fölényes győzelmet arattak.

Már a találkozó első percében megszerezte a vezetést a Spartacus női labdarúgó csapata Tijana Filipović góljával, aki a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt, hiszen négyszer talált a hálóba. Egy-egy gólt lőtt még Natalija Obradović, Violeta Slović és Tijana Matić is.

Tijana Filipović, játékos, Spartacus: „A legfontosabb számomra, hogy adtam néhány gólt, és önbizalmat szereztem ahhoz, ami vár ránk. Elégedett vagyok, és úgy gondolom, a csapatom érdeme is ez a négy gól.”

A hazaiak mindkét játékrészben állandó nyomás alatt tartották a TSC kapuját, a vendégek ugyanakkor hősiesen védekeztek.

Boris Arsić, vezetőedző, Spartacus: „Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de a játék még messze van a kívánt szinttől, van még elég teendőnk, és nehéz a formánkat az első fordulóhoz időzíteni. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, kijavítjuk a hibákat, és megpróbálunk minél előbb versenyképes formába kerülni.”

Bár a bemutatkozó mérkőzésen a magyarkanizsai TSC-nek nem sikerült gólt lőnie, edzőjük elégedett a lányok küzdeni akarásával és igyekezetével. Mint mondja, céljuk továbbra is a Szuperligában maradás.

Vajda Fangyó, vezetőedző, TSC Magyarkanizsa: „Ez az első szezonunk, ez egy egész más ritmusú liga, mint az első liga. Fel kell venni a ritmust, fel kell venni a versenyt a csapatokkal. Az első félidőben voltak időszakok, amikor tudtuk kontrollálni a mérkőzést, viszont a második félidőre teljesen elfáradtunk. Sajnos közrejátszott az is, hogy a magyarországi lányunk nem tud játszani, a vírus végett nem tud átjönni. Vannak kisebb sérülések a csapatban, úgyhogy három-négy játékosunk hiányzott ma.”

A következő fordulóban a TSC Magyarkanizsa a Zimony csapatát látja vendégül, míg a szabadkai Spartacus az újvidéki Vojvodinához látogat.

TSC
Magyarkanizsa
női
labdarúgás
szuperliga
Spartacus

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.