Ugrás a tartalomra

Kilenc érmet szerzett Szerbia tekében

2018.05.21
19:49
2018.05.21
20:07
Forrás
Pannon RTV
A kolozsvári teke-világbajnokságon tegnap lezárultak a küzdelmek az ifjúsági kategóriában, ahol Szerbia rekordszámú, kilenc éremmel zárt.

Ma megkezdődtek a selejtezők a felnőtt női és férfi egyéni számokban.

Az ifjú tekézőket a felnőttek váltották le, akik az egyéni selejtezővel kezdtek. A cél az volt, hogy minél több fát döntsenek a versenyzők, lehetőleg úgy, hogy ne adjanak ki magukból mindent, mert sok dobás van még hátra.

Az óbecsei Zavarkó Vilmos már itt megmutatta, hogy a címvédés a célja egyéniben. Ehhez méltó játékkal mutatkozott be a kolozsvári közönségnek, hiszen 682 fát ütött, ami a legjobb eredmény volt a hétfői versenynapon.

Zavarkó Vilmos, tekéző, Szerbia: „Úgy érzem, hogy ma nagyon jó játékot mutattam, ha az eredményt megnézzük, akkor a jó játék nem látszik ezen az eredményen, de nagyon elégedett vagyok a játékommal.”

A megtelt nézőtér kíváncsian várta, hogy meglesz-e az első hétszázas eredmény.

A szerb válogatottból Zavarkó csapattársa, Daniel Tepsa 628 fát ütött és a selejtező felénél a 11. helyen áll. Szép teljesítménnyel rukkolt elő a törökbecsei Ernyesi Róbert is, aki 657 fát ütött és az ötödik helyen áll.

Ernyesi Róbert, tekéző, Szerbia: „Úgy érzem, hogy a teliket nagyon jól dobtam, 430 feletti telim volt, ami nagyon jó eredménynek számít. A tarolást úgy gondolom, hogy túl óvatosan játszottam, és minden tarolásban maradt egy beledobás, úgyhogy szerintem 20 fa még bennem maradt.”

A selejtezőt a szerbiai versenyzők közül Renata Vilov kezdte meg. A bécsi Post versenyzőjének nem ment a játék, így csak 522 fát ütött és nehezen lesz ott a főtáblán. Ez már egyáltalán nem kérdéses Jasmina Anđelković esetében, aki 640 fával a női mezőnyben a legjobb teljesítményt nyújtotta. Maja Đukić 587 fát ütött a selejtezőben.

Holnap lép pályára a többi hat szerbiai versenyző. A női mezőnyben Zorica Barać, Marija Kresović és Marijana Oros, a férfiaknál pedig Radovan Vlasjkov, Igor Kovačitć és Milan Jovetić. A Híradót Kolozsvárról Zakinszky Márk tudósította.

Szerbia
teke
Kolozsvár

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.