Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Kilenc év után kaptak ki a spanyolok Eb-selejtezőn

2023.03.29
10:59
Forrás
MTI
Skócia otthon két góllal verte meg Spanyolországot.

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők eddigi legnagyobb meglepetését okozta a skót válogatott azzal, hogy kedden otthon 2-0-ra legyőzte a spanyol csapatot, amely másodszor kapott ki a kontinentális kvalifikációban. A spanyol válogatott ezt megelőző 38 Európa-bajnoki selejtezőjéből csak egyet veszített el, azt is kilenc esztendővel ezelőtt, 2014 októberében Szlovákia ellen. A keddi vereség egy másik hosszú spanyol sorozatot is megszakított, ugyanis ebben a 38-as szériában a spanyolok minden mérkőzésükön szereztek gólt - és kereken 100-szor voltak eredményesek, ami 2,6-os gólátlagot jelent -, legutóbb 2006 októberében a Svédország elleni, 2-0-s vereséggel végződött találkozón maradtak gól nélkül Eb-kvalifikációs meccsen. A spanyol válogatott 2016 óta először kapott ki két góllal, akkor az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Olaszországtól szenvedett 2-0-s vereséget.

Eb-selejtező
labdarúgás
Spanyolország
Skócia

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű