Ugrás a tartalomra

Kiosztották a Vermes Lajos-díjakat (videó)

2017.02.24
15:40
Ma ünnepélyesen kiosztották az előző év legjobb szabadkai sportteljesítményeiért odaítélt Vermes Lajos-díjakat
Ma ünnepélyesen kiosztották az előző év legjobb szabadkai sportteljesítményeiért odaítélt Vermes Lajos-díjakat. Az eseményen az egyéni sikerek mellett a legjobb csapatteljesítményt is értékelte a zsűri.    Sportsikerekben gazdag évet tudhat maga mögött Szabadka. Az edzőkből és sportújságírókból álló 30 tagú zsűri egyhangúlag döntött úgy, hogy a tavalyi év legnagyobb bravúrját Davor Štefanek hajtotta végre azzal, hogy a riói olimpiáról aranyéremmel tért haza. A birkózó a még hiányzó Eb-arannyal tenné teljessé gyűjteményét. Davor Štefanek, birkózó: „Ebben a szezonban nagyon sokat várnak tőlem. Azonban ahogy mondtam, Európa-bajnok is lehetek, de az első fordulóban is kieshetek, mint ahogy azt az olimpia előtt is kijelentettem, de bízok benne, hogy úgy lesz, mint az olimpián és nem fogok kiesni az elején, hanem bejutok a döntőbe, ott pedig bármi történhet. Nagyon szeretném megnyerni az aranyérmet, mert ez az, ami hiányzik a gyűjteményemből. Van hét Eb-, vb- és olimpiai érmem, négy közülük Európa-bajnokságról, de egy sem arany.”



A díjazottak között volt a Dakar-ralit idén hetedik alkalommal is sikeresen teljesítő Saghmeister Gábor. A motoros már a következő kihívásokra összpontosít. „Sikeresnek tartom ezt az évet. Minden úgy jött össze, ahogy szerettem volna. Felépültem a tavalyi sérülés után, de persze voltak nehézségeim, gondok a motorkerékpárommal, de természetesen ez is megoldódott és sikerült célba érnem a tizedik Dakaromon. Ez egy nagyon fontos dolog számomra, hogy most már hetedszer is célba értem és tudom folytatni az igazi felkészüléseket, ami jövő héttől kezdődik.” A díjátadó ünnepségen Vermes Lajos unokája is jelen volt, aki további sikeres versenyzést kívánt a sportolóknak. Vermes Mihály: „A sportolóknak azt kívántam, azon kívül, hogy további sportsikerek érjék őket, hogy kövessék nagyapámnak a tanácsát és az ő életútját, amikor 75 éves korában kijelentette, hogy még egész fiatalon eljegyeztem magam a sporttal és azóta is örök szerelmese vagyok.” A díjátadón a második Kajdocsi Tamás súlyemelő, míg a harmadik helyezett Macskovity Martin evezős lett. A sportolók tanulmányi kötelezettségei miatt az elismeréseket családtagjaik vették át. A legjobb csapatnak járó díjat a Spartacus Súlyemelő Klub kapta.
Davor Štefanek
Saghmeister Gábor
Vermes Lajos-díj

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.