Ugrás a tartalomra

Király Ilona emléktornát tartottak Csókán

2020.09.27
21:38
2020.09.28
15:23
Forrás
Pannon RTV
A mai megmérettetésen négy vajdasági asztaliteniszklub vett részt, a csókai, a kishegyesi, az újvidéki, valamint a verseci csapatok mérték össze tudásukat.

Az emléktornát a Csóka Asztaliteniszklub és a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség közösen szervezte meg.

Ana Nikoiani Grúziából származik, ott kezdett el foglalkozni az asztalitenisszel. Két évvel ezelőtt költözött Szerbiába, jelenleg a kishegyesi Dombos Asztaliteniszklub játékosa: „Nagyon nehéz sport, erősíti a koordinációt, a gyorsaságot, a kondíciót. Sokat kell gyakorolni.

A Király Ilona emlékversenyen kiosztották a legjobb csapat és a legjobb egyéni játékos díját is. Mindkét elismerést az Újvidék Asztaliteniszklub érdemelte ki. Stojanov Slobodan a klub edzője elégedett csapata teljesítményével: „Ez mindenképp egy jó jelzés, hogy milyen úton haladunk, mindenképpen tovább növeljük a bajnoki ambíciókat. Három éve vagyunk bajnokok. A cél az elkövetkező szezonban ugyanez.”

Király Ilona kiváló játékos és edző volt, akiről fontos megemlékezni - emelte ki Kormányos László, a Csóka Asztaliteniszklub szakmai koordinátora: „Mivel közönség nélkül szervezhetjük meg ezt a versenyt, akkor egy szerényebb, kisebb létszámú, tehát az a 20 fős, minden csapatnak 5 fős tagjával vehetnek részt, közönség nélkül, csak a szükséges technikai személyek, a bírók és a versenylebonyolító személyek vesznek részt a mai napon.”

Az emléktornát a Csóka Asztaliteniszklub és a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség közösen szervezte meg.

Milan Stanić, a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség elnöke: „Ami szintén nagyon fontos, és a szándékunk, valahol kötelességünk, hogy folyamatosan előre haladjunk az asztalitenisszel kapcsolatban. Amit gyakorlatilag ezzel meg akarunk mutatni, az az, hogy e megváltozott, új körülmények között, amelyben mindannyian élünk, és akiknek az élete részét képezi az asztalitenisz, ilyen módon hozzájárulhassunk ahhoz, hogy az élet diadalmaskodhasson a koronavírus felett. Tehát, az asztalitenisznek folytatódnia kell, versenyeznünk kell, hogy fejlődjünk, hogy megújulhassunk, ez a mi hozzájárulásunk.”

Az ünnepélyes megnyitót követően a résztvevők megkoszorúzták Király Ilona sírját.

Csóka
Király Ilona emléktorna
asztalitenisz

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.