Ugrás a tartalomra

Király Ilonára emlékeztek

2022.09.18
14:49
2022.09.18
16:41
Forrás
Pannon RTV
Emléktornát tartottak Csókán a 2010-ben hosszas betegség után elhunyt kiváló asztaliteniszezőre, Király Ilonára emlékezve.

Az immáron harmadik alkalommal megszervezett eseményen négy csapat mérte össze tudását és tehetségét. Mindemellett pedig az eseményen a megemlékezés koszorúit helyezték el az egybegyűltek a klub falán lévő Király Ilona emléktáblán.

A vendéglátó csókaiak mellett az emléktornán tiszteletét tette az újvidéki felnőtt országos bajnokcsapat, a romániai Nikolinciből érkezett gárda, valamint idén első alkalommal vendégszereplő, a magyarországi Soltvadkertről érkezett extra ligás felnőtt női csapat is.

Tanács Imre, edző, Ambrus Asztalitenisz Akadémia, Soltvadkert:
Soltvadkerten Szabó Pista bácsi tíz évig volt edző, és mi emiatt járunk ide többször, kisebb versenyekre is szoktunk járni. Ezért ápoljuk a kapcsolatot. Ezenkívül Kormányos László is volt Soltvadkerten edző, több éven keresztül.”

A többek között újonc, serdülő és ifi válogatott, valamint háromszoros országos csapatbajnok csókai Király Ilonára együtt emlékezett a családja, valamint az eseményen megjelent volt csapattársai.

Jelena Stevančev, Ilona volt pályatársa:
Amikor Ilona kerül szóba, rendkívül érzékenyen érint. Sokan rajtam kívül is elmondhatják, hogy egy kiváló sportoló, kitűnő pedagógus volt, rendkívüli sikereket tudhatott magáénak a hazai asztalitenisz sportéletben.”

Szabó István mellett Király Ilonának is több évtizeden keresztül nélkülözhetetlen szerepe volt a fiatal sportolók kinevelésében, akik hitet, kitartást, lendületet kaptak emlékül tőle. Ezt útravalóként a mai napig őrzik mindazok, akik ismerték és szerették őt- mondta el Kormányos László, a Csóka-Goodwill Asztalitenisz Klub szakmai koordinátora.

Kormányos László, szakmai koordinátor, Csóka-Goodwill Asztalitenisz Klub:
Az ő emlékét őrizve a Szabó István emléktornát követően két hétre a Vajdasági Asztalitenisz Szövetség támogatásával már a harmadik nemzetközi felnőtt csapatversenyt rendezzük meg Király Ilona emlékére.”

Az emléktorna bajnoka az Újvidék csapata a Vajdasági Asztalitenisz Szövetség kupájának tulajdonosa lett. A házigazda csókaiak a főtámogatóknak köszönhetően a torna résztvevőinek gazdag ajándékcsomagot és emlékplakettet adtak. Egyébként az eseményen tiszteletét tette Milan Agadašin edző is, aki a legsikeresebb női utánpótlás- nevelő edzőnek járó, a Vajdasági Asztalitenisz Szövetség által odaítélt Király Ilona díjban részesült a napokban.

Csóka
asztalitenisz
Király Ilona emléktorna

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.