Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kishegyesen is átadták a műfüves labdarúgó pályát

2021.06.16
17:39
2021.06.17
08:11
Forrás
Pannon RTV
Ezen a segédpályán a focistanövendékek edzhetnek majd. A gyerekek az átadót követően már el is kezdték rúgni a bőrt az új pályán.

A kishegyesi műfüves labdarúgó pálya 42-szer 22 méteres. A pálya konstrukciójában megoldották a vízelvezetést is. Ennek köszönhetően évszaktól függetlenül lehet majd használni - magyarázta Kovács Károly, a beruházás koordinátora: „A kishegyesi klub esetében a 6-tól 9, a 9-től 12 éves, és a 13 évtől 15 éves korosztályos csapatnak készült, és az ő céljukat fogja a jövőben szolgálni, illetve az ifjú tehetségek kibontakozására szolgál ez a pálya itt Kishegyesen.”

Pannon RTV

Az utóbbi évek egyik legnagyobb vállalkozása a labdarúgó akadémiai rendszer építése - hangsúlyozta ezen az átadón Pásztor István. Ezzel a gyerekek sport iránti szeretetét is erősítik - tette hozzá a VMSZ elnöke.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az, hogy megtanulják, mit jelent csapatban küzdeni, mit jelent a meznek és a színnek a becsülete. Mennyire nem szabad másik kapura játszani, és mennyire tudni kell, hogy mi az, amit meg kell, hogy őrizzünk, mi az, amit be kell, hogy vegyünk. Ez csak első pillantásra tűnik úgy, hogy a labdarúgásról szóló mondat, de az egész életet, a kisebbségi létet, a mindennapokat jellemző kihívás.”

Pannon RTV

A pálya által a focizni vágyó gyerekeknek szeretnének jobb feltételek biztosítani - mondta beszédében Zsemberi János, a TSC elnöke: „Szeretnénk ezt a hálózatunkat terjeszteni, szeretnénk másutt is fejleszteni. Tehát nemcsak Kishegyes, Óbecse, és amiket felsoroltam, hanem ezen felül még szeretnénk pár helyen nyitni, illetve pár klubot bekapcsolni a munkánkba.”

 

Pannon RTV

A beruházás összértéke 10 millió dinár. Mintegy 65 gyerek használhatja majd, akik az átadó után már birtokukba is vették a területet.

A műfüves labdarúgó pályák átadásáról, a topolyai stadion munkálatainak folyamatáról és a TSC jövőbeni terveiről Zsemberi Jánost, a TSC labdarúgóklub elnökét kérdezte Bíró Tamara.

Kishegyes
labdarúgás
pálya

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű