Ugrás a tartalomra

Kispályán rúgták a bőrt a gyerekek Magyarkanizsán

2019.12.21
16:12
2019.12.21
17:33
Forrás
Pannon RTV
Kispályás karácsonyi labdarúgó tornát szervezett a Magyarkanizsa községbeli gyerekek számára a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia.

Az eseménynek a magyarkanizsai Gyógyfürdő Sportcsarnoka adott otthont, ahol több mint 100 gyerek csapott össze a Karácsonyi Kupáért.

Két korosztályban, 10 csapat mérkőzött meg a Karácsonyi Kupáért. A felsősöknél az első helyet a Nyers István Akadémia focistái nyerték meg. Ebben a kategóriában Horgos lett a második, a kispiaciak pedig a harmadik helyet zsebelték be. Toma Ákos, a Nyers István Labdarúgó Akadémia játékosa nagyon büszke volt csapatára, hogy sikerült megnyerniük a kupát.

Toma Ákos, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu:
„- Elsők lettünk a tornán, és nagyon jól érzetem magam, és a csapat is nagyon jól játszott.
- Láttál-e valamit, amin lehetne javítani azért még?
- Persze. A kommunikáción. Nem nagyon kommunikálunk, de ettől függetlenül jók voltunk.”

Az alsós korosztályban a legjobbnak a horgosi B csapat bizonyult, míg a második helyezést az oromhegyesi gyerekek szerezték meg, harmadik pedig a horgosi A csapat lett. A gyerekeket a tornára a Nyers István Akadémia edzői készítették fel, akik Tóthfalu mellett szeptember óta több községbeli településre is kijárnak a labdarúgást népszerűsíteni.

Kiss Róbert, edző, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Oromhegyesen és Oromon tartok edzéseket. Az edzésben résztvevő korosztály az változó, de mindenkit befogadunk, aki szívesen rúgná a bőrt. Óvodás is van egészen az általános iskolás nyolcadik osztályáig. A mai nap pedig az egy szuper nap volt, ahogy Önök is láthatták, közel 100 gyerek volt itt a magyarkanizsai Gyógyfürdő Sportcsarnokában.”

Darko Veselinov, az esemény egyik szervezője elmondta, a céljuk elsősorban az volt, hogy ilyen módon népszerűsítsék a labdarúgást a községbeli gyerekek körében és hogy azok is megtapasztalják, hogy milyen egy labdarúgó torna, akiknek ebben még soha nem volt részük.

Darko Veselinov, szervező, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Tényleg nagyon, nagyon jó szurkolás volt, meg sok néző is volt, meg szülő, és ez tényleg azt mutatja, hogy biztosan jól szerveztük ezt meg. Én mondom, hogy tényleg nem volt fontos az eredmény, hanem hogy ezek a gyerekek is lássák, hogy hogyan néz ki egy ilyen torna, mert először voltak itt.”

A kispályás labdarúgó tornára Magyarkanizsa községből Horgosról, Oromhegyesről, Oromról, Kispiacról és Tóthfaluból érkeztek a gyerekek.

Magyarkanizsa
labdarúgás
Nyers István Labdarúgó Akadémia
Karácsonyi Kupa

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.