Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kiütéses győzelemmel tért vissza a TSC

2020-06-01
11:25
2020-06-01
17:34
Forrás
Pannon RTV
Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a topolyai TSC az ivanjicai Javor Matis együttese ellen. A kék-fehérek biztosan tartják a tabella negyedik helyét a szerbiai labdarúgó Szuperligában.

Ez a helyezés európai kupaselejtezőt is jelent számukra, ha sikerül megtartaniuk.

Az ivanjicai Javor hálójába Szilágyi már az 5. percben betalált, ezzel 14. gólját szerezte a szezonban. A 21. percben Tumbasević duplázta meg a hazai előnyt, az eredmény pedig a félidőig nem változott. A második játékrészben tovább folytatódott a hazai gólgyártás. A 48. percben előbb Đuro Zec, majd a 64. percben Lukić is betalált, aki Szilágyihoz hasonlóan szintén 14. gólját jegyzete a ligában.

A vendégek becsületgólját Petković szerezte a 75. percben. Ezt követően további két topolyai találat következett. A 76. percben Szilágyi szezonbeli 15. gólját is megszerezte, amivel vezeti a góllövőlistát a Szuperligában, majd a 88. percben Zec is duplázott, ezzel beállítva a 6-1-es végeredményt.

A hazaiak edzője, Szabó Zoltán elégedett volt a csapat teljesítményével: „Nagyon örülök ennek a sikeres győzelemnek. 6-1-re nyertünk, volt még egy pár helyzetünk is. Egy kicsit bosszant az, hogy a kapott gól mellett még volt az ellenfélnek 2-3 helyzete. A saját 16-osunkban nem reagáltunk úgy, ahogy kellett volna párszor. De jól van. Két hónap után egy tétmeccsen ilyen sok gólt rúgni, és ilyen jól játszani, tényleg meg vagyok elégedve, és remélem, megtartjuk ezt a negyedik helyet a szezon végéig.”

A Javor Matis edzője, Bondžulić Igor szerint a meccsen jól látszott a két csapat közötti motivációs különbség: „A TSC csapata teljes mértékben megérdemelte a győzelmet. Gyengébben vágtunk bele ebbe a meccsbe. Már az elején látszott a motivációs különbség. A TSC számára ez egy nagyon fontos győzelem volt az európai helyért folytatott harcban, amíg mi valamilyen kötelező eredmény és győzelem miatt indultunk neki a mérkőzésnek, amely meg is látszott a pályán.”

Az összecsapást követően a Javor Matis 24 ponttal a tabella 13. helyén áll, míg a TSC 53 ponttal továbbra is a negyedik, amely európai kupaselejtezőt is jelenthet a csapatnak.

A topolyaiak legközelebb az újvidéki Proleter csapatánál vendégszerepelnek.

TSC
Javor
foci
futball
Szabó Zoltán
szuperliga

Most

15:13

359 új fertőzött egyetlen nap alatt

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában újabb 359 esetet regisztráltak és újabb 6 személy elhunyt, így a halálos áldozatok száma 287-re nőtt.
12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű