Ugrás a tartalomra

Kiválasztónap Adán

2021.02.16
12:06
2021.02.16
17:05
Forrás
Pannon RTV
Kézilabda-kiválasztónapot rendezett Adán a Halász József Női Kézilabda Klub karöltve a Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klubbal.

Az esemény célja teret adni a kézilabdázóknak arra, hogy megmutathassák tehetségüket a szakemberekből álló gárda előtt, és amennyiben nyitottak rá a jövőben az adai kézilabda klub játékosaiként szerepeljenek.

Az adai kézilabda klub eredményes múltra tekint vissza. Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre, ez a helyezéseken is meglátszik. Első alkalommal rendezték meg a 2006-ban és a 2007-ben született kézilabdázó lányok és fiúk számára a kiválasztónapot.

Urbán Mónika, elnök, Halász József Női Kézilabda Klub, Ada: „Azért tudott létrejönni, mivel a magyar kormány a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül támogat bennünket, és felismerték azt a lehetőséget, hogy itt Adán lehet még a kézilabdát fejleszteni. Nagyon sok ügyes kézilabdás 8. osztály után nem tudott itt Adán maradni, mivel hirtelen a felnőtt csapathoz kellett, hogy tartozzon és itt egy űr lett tulajdonképpen. Mi ezt a lehetőséget most próbáljuk kihasználni.”

A kiválasztó napra a környékbeli hetedik és nyolcadik osztályos kézilabdázók kaptak meghívót, de online formában bárki elküldhette jelentkezését. Többnyire olyan térségből érkeztek fiatal tehetségek, ahol jelenleg nincs középiskolás csapat, ezért azonnal a felnőtt csapatba kellett volna igazolniuk. Az adai klub meglátva az U16-os csapat bővítési lehetőségét, nyitott új játékosok igazolására a környékbeli községekből.

Tóbiás József, elnök, Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klub, Ada: „Meghirdettük ezt a kiválasztónapot, ahol a szakembereink felfogják mérni, először csak felmérést fognak készíteni a jelentkező gyerekekről, utána az egészet majd analizálni fogjuk és papírra vetjük, hogy kik azok a gyerekek, akik megütik azt a szintet. A lényeg természetesen az, hogy ide vonzunk minél több tehetséges kézilabdázót.”

A kiválasztón neves szakemberek mérték fel a fiatalok képességeit. A sportvezetők a jövőben is mindent elkövetnek, hogy a kézilabdát minél népszerűbbé tegyék a fiatalok körében.

Ada
kiválasztónap
kézilabda
Urbán Mónika
elnök
Halász József Női Kézilabda Klub
Tóbiás József
Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klub

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.