Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Könyves Norbert a válogatottbeli bemutatkozásról és a mérkőzésről (Videó)

2020.10.12
13:53
2020.10.12
22:23
Forrás
Pannon RTV
A Szerbia – Magyarország (0:1) mérkőzést eldöntő Könyves Norbert videóüzenetben mesél a Pannon RTV-nek a tegnapi mérkőzésről és arról, hogy milyen élmény volt bemutatkozni a magyar válogatottban.
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek a magyar labdarúgó válogatott szerbek elleni győztes találatát szerző Könyves Norbert. A moholi származású csatár videóüzenetben mesélte el, hogy milyen volt góllal debütálni a magyar válogatott mezében, illetve azt is elárulta, hogy kik gratuláltak neki elsőként.

Könyves Norbert, a magyar labdarúgó-válogatott csatára: „Sziasztok. Nagyon örülök, hogy be tudtam mutatkozni a válogatottban. Álmomban sem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat, és az, hogy gólt tudtam szerezni, az csak még egy plusz. A mérkőzés után mindjárt beszéltem a feleségemmel, meg a kisfiammal, aki végignézte a mérkőzést, gratulált nekem, a kislány már aludt. Ma telefonáltam édesapámmal, édesanyámmal, és a többi családtaggal is beszéltem, rengeteg üzenetet kaptam a barátaimtól. Nagyon jó érzés, és büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen kis faluból, mint Mohol, ide sikerült jutnom a válogatottba, és még gólt is tudtam szerezni.”

A moholi Bácska labdarúgó csapatánál is nagyon örülnek Könyves Norbert sikerének. A magyar válogatott csatárának pályafutása ugyanis ebben a csapatban indult el. Akkori edzője, Mladen Simendić stábunknak azt nyilatkozta, hogy ismerőseivel nézték a szerb és magyar válogatott vasárnap esti meccsét, és habár a hazaiknak szurkoltak, óriási öröm töltötte el őket, amikor Könyves gólt lőtt.

Mladen Simendić, Könyves Norbert korábbi edzője, FK Bácska, Mohol: „Az ifjúsági csapatnál lettem figyelmes rá és a testalkatára. Csupa izom volt, hosszú lábakkal. 16 éves volt, amikor meghívtam a felnőtt csapatba. Mint minden gyerek, ő is tisztában volt a képességeivel. Azonban azzal nem volt tisztában, hogy milyen gyors. Mindig lesben volt, de később ezen korrigáltunk, és megtanítottuk mozogni. 17 évesen egyből felfigyeltek rá, és Topolyára került. Itt kezdődött el a pályafutása. Topolyáról az MTK-ba igazolt, majd Paksra, a Vasasba, Debrecenbe, majd újra Paksra és végül Zalaegerszegre. Ennek a megkoronázása pedig az volt, hogy bekerült a magyar válogatottba, ahol kiválóan bizonyított. Néztük a mérkőzést, Szerbiának szurkoltunk, de nagyon boldogok voltunk, amikor gólt lőtt, hiszen ő a mi példaképünk.”

Könyves Norbert
labdarúgás
Nemzetek Ligája

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.