Ugrás a tartalomra

Könyves Norbert a válogatottbeli bemutatkozásról és a mérkőzésről (Videó)

2020.10.12
13:53
2020.10.12
22:23
Forrás
Pannon RTV
A Szerbia – Magyarország (0:1) mérkőzést eldöntő Könyves Norbert videóüzenetben mesél a Pannon RTV-nek a tegnapi mérkőzésről és arról, hogy milyen élmény volt bemutatkozni a magyar válogatottban.

Exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek a magyar labdarúgó válogatott szerbek elleni győztes találatát szerző Könyves Norbert. A moholi származású csatár videóüzenetben mesélte el, hogy milyen volt góllal debütálni a magyar válogatott mezében, illetve azt is elárulta, hogy kik gratuláltak neki elsőként.

Könyves Norbert, a magyar labdarúgó-válogatott csatára: „Sziasztok. Nagyon örülök, hogy be tudtam mutatkozni a válogatottban. Álmomban sem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat, és az, hogy gólt tudtam szerezni, az csak még egy plusz. A mérkőzés után mindjárt beszéltem a feleségemmel, meg a kisfiammal, aki végignézte a mérkőzést, gratulált nekem, a kislány már aludt. Ma telefonáltam édesapámmal, édesanyámmal, és a többi családtaggal is beszéltem, rengeteg üzenetet kaptam a barátaimtól. Nagyon jó érzés, és büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen kis faluból, mint Mohol, ide sikerült jutnom a válogatottba, és még gólt is tudtam szerezni.”

A moholi Bácska labdarúgó csapatánál is nagyon örülnek Könyves Norbert sikerének. A magyar válogatott csatárának pályafutása ugyanis ebben a csapatban indult el. Akkori edzője, Mladen Simendić stábunknak azt nyilatkozta, hogy ismerőseivel nézték a szerb és magyar válogatott vasárnap esti meccsét, és habár a hazaiknak szurkoltak, óriási öröm töltötte el őket, amikor Könyves gólt lőtt.

Mladen Simendić, Könyves Norbert korábbi edzője, FK Bácska, Mohol: „Az ifjúsági csapatnál lettem figyelmes rá és a testalkatára. Csupa izom volt, hosszú lábakkal. 16 éves volt, amikor meghívtam a felnőtt csapatba. Mint minden gyerek, ő is tisztában volt a képességeivel. Azonban azzal nem volt tisztában, hogy milyen gyors. Mindig lesben volt, de később ezen korrigáltunk, és megtanítottuk mozogni. 17 évesen egyből felfigyeltek rá, és Topolyára került. Itt kezdődött el a pályafutása. Topolyáról az MTK-ba igazolt, majd Paksra, a Vasasba, Debrecenbe, majd újra Paksra és végül Zalaegerszegre. Ennek a megkoronázása pedig az volt, hogy bekerült a magyar válogatottba, ahol kiválóan bizonyított. Néztük a mérkőzést, Szerbiának szurkoltunk, de nagyon boldogok voltunk, amikor gólt lőtt, hiszen ő a mi példaképünk.”

Könyves Norbert
labdarúgás
Nemzetek Ligája

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.