Ugrás a tartalomra

Korszerű, fedett műfüves focipályát adtak át Adán

2020.06.15
15:31
2020.06.15
20:10
Forrás
Pannon RTV
Az új pályán az adai AFK Labdarúgó Klub játékosai télen is megfelelő körülmények között edzhetnek.

Ada önkormányzata még 2019-ben sikeresen pályázott a tartományi sport- és ifjúsági titkárság által kiírt pályázaton, amely a sportobjektumok kiépítését, felszerelését és karbantartását támogatja.

Az adai AFK Labdarúgó Klubnak több mint 100 fiatal focistája van, akik különböző korcsoportokban játszanak. Az egyesület nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra. Tóth Tamás, klubelnök: „Megfelelően felkészített szakmai stábunk komoly edzésterveket dolgoz ki számukra. Gyakorlatilag minden korosztályban és bajnokságban tudnak versenyezni. Nagyon jó perspektívát, víziót, jövőképet tudunk felvázolni számukra az Akadémia hálózatán keresztül.”

A fedett műfüves pálya 25 méter széles és 44 méter hosszú, fémkonstrukcióból áll, műanyag borítással. A műfüves burkolatot, a kapukat, a védőhálókat és a terem palánkjait a topolyai TSC Labdarúgó Klub adományozta az adai csapatnak. A pálya teljes egészében a Magyar Kormány ajándéka, a tetőszerkezetet tartományi és községi pénzeszközökből biztosították. Bilicki Zoltán, polgármester, Ada: „Ennek a beruházásnak az összértéke körülbelül 25 millió dinár volt, amelyből mintegy 9 millió dinárnyi értéket Ada Község költségvetéséből fektettünk ebbe a projektbe. A célunk az, hogy a futballisták és a rekreálni vágyók számára fejlesszük az infrastruktúrát, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy 2023-ban Ada Község lesz a házigazdája a munkássport olimpiának.”

Az adai pálya egy olyan piramis részét képezi, amelynek a tetején az első ligás bajnokság áll - hangsúlyozta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke. „Arról szól, hogy mire vagyunk képesek mi, vajdasági magyarok, arról szól, hogy nemzetpolitikai összefogással mire vagyunk képesek, és arról szól, hogy ha egy ilyen lehetőségnek a birtokába kerülünk, akkor azt a lehetőséget hogyan használjuk, és annak a lehetősége milyen. Azt gondolom, hogy aki látta ezt a csarnokot, az tudja, hogy miről beszélek.”

Az ünnepélyes átadón jelen volt Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke, valamint Zsemberi János, a TSC Labdarúgó Klub elnöke és Takács Mihály, a magyar miniszterelnök sportért felelős tanácsadója.

Ada
fedett pálya
műfüves pálya
labdarúgás
foci
Tóth Tamás
TSC
Bilicki Zoltán
Pásztor István
Zsemberi János

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.