Ugrás a tartalomra

Kövesse élőben a Vajdasági Futamot a Pannon Televízióban

2020.09.05
12:40
2020.09.05
18:50
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Futamot a szabadkai lóversenypályán tartják, a járványhelyzet miatt azonban nézők nélkül. A Pannon Televízió élőben közvetíti az előfutamokat és a finálét.

Szombaton tartják a Vajdasági Futamot Szabadkán. A versenyen 13 település lovasa vesz részt, illetve 7 kishuszár is nyeregbe száll. A legjobbak ezúttal is ott lehetnek majd a Nemzeti Vágta budapesti fináléjában, a Hősök terén.

A vajdasági lovasok heteken keresztül készültek a versenyre. A futam nem marad el, csak a neve változik, Vajdasági Vágtáról Vajdaságii Futamra. Ennek oka, hogy a magyar-szerb határon életbe lépett szigorítások miatt a Nemzeti Vágta hivatalos bírái nem lehetnek jelen, de ez a lényegen nem változtat, ugyanis Vajdaság legjobb lovasai ezúttal is versenyezhetnek majd a budapesti döntőben. A Szabadkát képviselő Báló Attila bízik benne, hogy ő is ott lehet majd a Hősök terén.

Báló Attila, Szabadka lovasa, Vajdasági Futam: „Szerintem erős lesz a futam, mindenki készült, de őszintén megmondva mindenkinek az az álma, hogy kijusson Budapestre. Ezért küzdünk, ezért eddzük a lovakat.”

A Hősök terére a Vajdasági Futam négy leggyorsabb lovasa juthat ki, illetve címvédőként, Temerin színeiben Nagy Arnold is versenyezhet a budapesti fináléban. A koronavírus-járvány okozta körülmények miatt, idén egy olyan lehetőség is felvetődött, hogy a külhoni területekről megbeszélés alapján jussanak ki a lovasok a budapesti fináléra. Vajdaságban azonban a versenyzés mellett döntöttek a szervezők, így biztosan a legjobbak juthatnak tovább.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Szeretném megköszönni a lovasoknak, hogy hittek abban, hogy a futamot megtartjuk, hogy megtartható itt Vajdaságban, és hogy folyamatosan készültek, edzésben tartották magukat és a lovakat, hogy nem vesztették el a hitüket, hogy ezt a kontinuitást megtartjuk.”

A Vajdasági Futam szervezői bíznak benne, hogy jövőre már ismét közönség előtt rendezhetik meg a rangos lóversenyt.

Pál Károly, szervező, Vajdasági Futam: „Tudjuk, hogy az elmúlt hét évben a Vajdasági Vágta a vajdasági magyarság legtömegesebb rendezvénye volt. Idén sajnos ez nem lehet így, de bízunk abban, hogy jövőre folytatódik, és újra tízezer ember fog örülni annak, hogy a vajdasági magyar lovassport a legjobb versenyzőit elküldi Budapestre, az összmagyarság legrangosabb lovasrendezvényére.”

A Vajdasági Futamon a koronavírus-járvány miatt ugyan nem lesznek nézők, a lovassport kedvelői azonban nem fognak lemaradni a versenyekről, szombaton déltől ugyanis a Pannon Televízió élőben közvetíti az előfutamokat, és 18 órától a finálét is.

Vajdasági futam
Pannon Televízió
élő
futam
döntő
Szabadka
lóversenypálya
Budapest
finálé
Temerin
Nagy Arnold

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.