Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közel 200 kajakos mérte össze tudását a zentai IX. Nemzetközi Tiszavirág Regattán

2021.07.17
14:35
2021.07.17
17:04
Forrás
Pannon RTV
Több országból közel 200 versenyző érkezett a zentai IX. Nemzetközi Tiszavirág Regattára, ahol több korcsoportban, összesen 26 futamban versenyeztek a kajakosok.

Fiatal és tehetséges versenyzők mérték össze tudásukat a Regatta keretén belül. Gere Katalin 9 éve aktív versenyző, aki a zentai Tiszavirág Klub színeiben állt rajthoz.

Gere Katalin: "Indulok Junior 1-ben, Kadett 1-ben és Kadett párosban. Remélem, hogy egyesben sikerül a dobogóra állnom, főleg, hogy nem vagyunk sokan, Kadettban pedig nem feltétlenül muszáj a dobogóra felállni, ott azzal is megelégszem, ha jól megy az a páros."

Zentán kilencedik alkalommal szervezték meg a Nemzetközi Tiszavirág Regattát, ahol korosztályos felosztásban zajlottak a versenyek.

Fehér Csaba, a Tiszavirág Kajak Klub edzője: "Immáron ez a 11. lenne, de kétszer el kellett, hogy halasszuk. Mini kajaktól, 7 éves korosztálytól egészen a senior korosztályig részt vesznek a versenyzőink."

Pannon RTV

Múlt héten, Kanizsán, most Zentán, azaz hazai pályán is vízre szálltak a Tiszavirág Kajak Klub Zenta versenyzői, és ahogyan fogalmaztak végre saját közönségük előtt is megmutathatták rátermettségüket és tehetségüket. Nemzetközi regatta lévén, több országból érkeztek csapatok a versenyre.

Smit Ferenc, a Tiszavirág Kajak Klub elnöke: "Körülbelül 10-11 egyesület szokott itt megjelenni évente, sajnos ez az egész Covidos szituáció egy kicsit a tavalyi évet keresztülhúzta, de idén 10 egyesület jelent meg, még Magyarországról is jöttek versenyzők. 170 versenyző van a mai napon, aki rajthoz áll."

Az 500 méteres távon zajló versenyek a kora délutáni órákban fejeződtek be. A tervek szerint jövőre újra várja majd a versenyzőket a már hagyományossá vált Nemzetközi Tiszavirág Regatta.

kajakos
Tiszavirág Kajak Klub
regatta
Zenta

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.