Ugrás a tartalomra

Közel 200 kajakos mérte össze tudását a zentai IX. Nemzetközi Tiszavirág Regattán

2021.07.17
14:35
2021.07.17
17:04
Forrás
Pannon RTV
Több országból közel 200 versenyző érkezett a zentai IX. Nemzetközi Tiszavirág Regattára, ahol több korcsoportban, összesen 26 futamban versenyeztek a kajakosok.

Fiatal és tehetséges versenyzők mérték össze tudásukat a Regatta keretén belül. Gere Katalin 9 éve aktív versenyző, aki a zentai Tiszavirág Klub színeiben állt rajthoz.

Gere Katalin: "Indulok Junior 1-ben, Kadett 1-ben és Kadett párosban. Remélem, hogy egyesben sikerül a dobogóra állnom, főleg, hogy nem vagyunk sokan, Kadettban pedig nem feltétlenül muszáj a dobogóra felállni, ott azzal is megelégszem, ha jól megy az a páros."

Zentán kilencedik alkalommal szervezték meg a Nemzetközi Tiszavirág Regattát, ahol korosztályos felosztásban zajlottak a versenyek.

Fehér Csaba, a Tiszavirág Kajak Klub edzője: "Immáron ez a 11. lenne, de kétszer el kellett, hogy halasszuk. Mini kajaktól, 7 éves korosztálytól egészen a senior korosztályig részt vesznek a versenyzőink."

Múlt héten, Kanizsán, most Zentán, azaz hazai pályán is vízre szálltak a Tiszavirág Kajak Klub Zenta versenyzői, és ahogyan fogalmaztak végre saját közönségük előtt is megmutathatták rátermettségüket és tehetségüket. Nemzetközi regatta lévén, több országból érkeztek csapatok a versenyre.

Smit Ferenc, a Tiszavirág Kajak Klub elnöke: "Körülbelül 10-11 egyesület szokott itt megjelenni évente, sajnos ez az egész Covidos szituáció egy kicsit a tavalyi évet keresztülhúzta, de idén 10 egyesület jelent meg, még Magyarországról is jöttek versenyzők. 170 versenyző van a mai napon, aki rajthoz áll."

Az 500 méteres távon zajló versenyek a kora délutáni órákban fejeződtek be. A tervek szerint jövőre újra várja majd a versenyzőket a már hagyományossá vált Nemzetközi Tiszavirág Regatta.

kajakos
Tiszavirág Kajak Klub
regatta
Zenta

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.