Ugrás a tartalomra

Közel kétszáz asztaliteniszező méri össze tudását Csókán

2021.09.04
14:35
2021.09.04
18:39
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén tartják a Szabó Istvánról elnevezett asztalitenisz-emléktornát Csókán a Szerbiai és a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség, valamint a helyi klub szervezésében. A megmérettetésre idén közel 200-an neveztek.

Az emléktorna két napig tart, és korosztályos csapatok mérkőznek meg egymással a csókai Jovan Popović Általános Iskolában.

A Csókai Asztalitenisz Klub kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás-nevelésre.

Fejős Anna, válogatott asztaliteniszező, Magyarország: „11 éve játszom. Igazából apukám és a testvérem is asztaliteniszezett, így a nyomdokaikba léptem. Egyébként nagyon megszerettem, nagyon sok barátot szereztem itt és ennek köszönhetően Magyarországra, Budapestre is eljutottam és jelenleg a magyar válogatott tagja vagyok.”

Az A ranglistás pontszerző versenynek számító, nemzetközileg elismert emléktornán közel 200 fiatal méri össze tudását. Érkeztek csapatok Magyarországról, Montenegróból, de Szerbia más részeiről is. A Csókai Asztalitenisz Klub tehetségei is ütőt ragadnak.

Erdélyi Imre, elnök, Csóka Asztalitenisz Klub: „Mindenki várta, mert megboldogult Szabó Pistára mindenki vissza tud így emlékezni. Ami a csókai klubot illeti, jelen pillanatban szép számú játékosunk van, és nagyon szépen dolgozunk, úgyhogy a jövőt biztosítjuk.”

A tornát Szabó Istvánról nevezték el. Edzőként közel 100 klub munkájában segédkezett és alkotott maradandót, nem csak szerbiai, de európai viszonylatban is.

Kormányos László, szervező, a tartományi sporttitkárság segédtitkára: „Egy év kihagyás után ismét megrendezésre kerül ez a rangos verseny. Ebben a nehéz helyzetben is volt még erő a csókaiakban, a szervezőbizottságban és minden jóakaratú emberben aki évről évre támogatta ezt az emléktornát. Köszönet Pista bácsinak és minden évben a legfontosabb, hogy az emléke örökre megmaradjon a csókaiakban, a sportéletben és a mindennapokban is.”

A 2008-ban elhunyt Szabó István pályafutása alatt több mint 200 bajnoki, és több tíz Európa-bajnoki titulussal gazdagította a Csókai Asztalitenisz Klubot.

Szabó István
asztalitenisz
Fejős Anna
Erdélyi Imre
Kormányos László

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.