Ugrás a tartalomra

Közel száz fiatal a szabadkai tenisztornán

2018.05.14
11:58
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
A Spartacus Teniszklub pályáin mintegy 30 ország fiatal sportolói gyűltek össze, hogy összemérjék tehetségüket a Jovan Kukaraš Nemzetközi Emléktornán. A megmérettetésen közel 100 fiatal vesz részt.

Szerbia minden részéről érkeztek tehetséges fiatal teniszezők Szabadkára. Sara Milosavljević, teniszező, Niš: „Hatéves koromban kezdtem el teniszezni. Azért szeretem ezt a sportot, mert egyéni sport, ahol mi magunk hozzuk meg a döntéseket.”

A nemzetközi tornán magyarországi résztvevők is versenyeznek. Pesti Balázs Szentendréről érkezett Szabadkára. „Öt évesen kezdtem el teniszezni. Megnéztem, hogyan játszanak egy teniszlabdával, és akkor mondtam anyukámnak, hogy szeretnék egy ütőt, és elkezdtem ezt a sportot űzni.”

Szombaton selejtező mérkőzésekkel vette kezdetét a Jovan Kukaraš emléktorna. Hétfőn értek véget a kvalifikációs meccsek, majd a kieséses szakasz következik. Stefan Čukić, nemzetközi teniszbíró, Belgrád: „A tornán 14 év alatti fiúk és lányok vesznek részt. Ez a torna az Európai Tenisz Szövetség versenynaptárában is szerepel, tehát nemzetközi jelentőségű. Jelentkezni a nemzetközi szabályoknak megfelelően lehetett.”

A tenisztorna szombaton ér véget, amikor az elődöntőket és a döntőket játsszák majd Szabadkán.

Szabadka
tenisz
Jovan Kukaras
emléktorna

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.