Ugrás a tartalomra

Közöttük lehetnek a jövő nagy focistái

2022.07.11
12:55
2022.07.11
18:28
Forrás
Pannon RTV
Idén is teljes létszámmal, 150 gyerek részvételével zajlik a TSC nyári focitábora. A harmadik alkalommal megrendezett táborban napi két intenzív edzés vár a fiatal focistákra, sok játékkal.

A megnyitó ünnepségen a résztvevők edzőikkel együtt sorakoztak fel a focipályán. A már jól megszokott köszöntés után el is kezdődött a tábor első edzése. A gyerekekkel 15 edző foglalkozik, az edzések pedig kisebb szünetekkel reggel 9 és délután 4 óra között zajlanak. Egyesek először vesznek részt a táborban, de vannak visszatérők is.

Székács Kristóf, Péterréve:
„- Fociztunk sokat eddig, rugdostunk kapura, most játszottunk meccset.
- Hogy szerepeltél ezen a meccsen?
- Egészen jól.”

Úri Loren, Temerin:
„Harmadjára vagyok itt. A legjobb tábor a TSC tábor, úgyhogy hajrá TSC!”

Pap Alex, Zenta:
„- Nagyon jó, most gyakoroltunk, bemelegítettünk, dekáztunk, és le kellett lőni a labdát.
- És ez neked hogy ment?
- Egész jól.”

Az első négy napon a focisták különböző játékos feladatokat kapnak, mindent megtanulnak, a labdavezetéstől kezdve a kapura lövésig, illetve változatos technikai, taktikai és ügyességi gyakorlatokon vehetnek részt. Sokan azt gondolják, hogy a foci férfi sport, a TSC tábora mégis egyre közkedveltebb a lányok körében is. Vég Csongor, koordinátor, TSC: „Örülünk neki, hogy egyre több kislány csatlakozik a futballhoz, és egyre többen szeretik meg a futballt. Egyébként az UEFA-nak is egy úgymond zászlós hajója, hogy a női futballt népszerűsítse. Úgy gondolom, hogy egyre nagyobb az a szám, amikor a lányok elkezdenek futballozni. Rengeteg visszatérő arcot látok itt a táborban, illetve újak is csatlakoznak hozzánk, ami számunkra nagyon jó értékmérő, hiszen azt jelenti, hogy valamit jól csinálunk, és szeretnénk ezt a szintet továbbra is tartani.”

A fiatal focistákkal az akadémia pszichológusa is foglakozik majd, valamint a felnőtt csapat játékosaival és edzőivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „A fő célunk az, hogy a gyerekekkel megismertessük a klubunkat, az akadémiánkat, hogy meglássák, hogy valójában mik itt a mindennapi teendői a kis labdarúgóknak. Persze vannak közöttük olyanok, akik már a tagjaink, de vannak olyanok, akik még ismerkednek ezzel a környezettel, valamint nem kell elfelejteni azt sem, hogy az edzőink karmesteri pálcája alatt ezek a kisgyerekek játékosan fognak majd tanulni.”

A TSC tábora pénteken ér véget egy zárórendezvénnyel, amelyen a gyerekek bemutathatják, mit is tanultak.

TSC
focitábor
foci
labdarúgás

Most

10:36, Frissítve: 12:30

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.