Ugrás a tartalomra

A labdarúgás ünnepe Csantavéren - 110 éves a helyi klub

2022.07.31
17:47
2022.07.31
18:55
Forrás
Pannon RTV
1912-ben alakult a Csantavér Labdarúgó Klub.

A Csantavér Labdarúgó Klub 110 éves fennállása alkalmából szerveztek labdarúgó tornát a helybeli focipályán, három csapat részvételével. A házigazda Csantavér mellett ott volt a Bajsa csapata és a Sloboda Bácskossuthfalváról.

A Csantavér Labdarúgó Klub vezetősége ma is nagy hangsúlyt fektet a fiatal játékosok nevelésébe. Bakurek Dániel a csantavéri focicsapat utánpótlásának egyik tagja. „Óvodában kezdtem el. Azért, mert egy híres játékos miatt kezdtem el igazából focizni, és három és fél éve focizom.”

Az eseményen díjazták a Csantavér Labdarúgó Klub két ma is élő, legidősebb játékosát, Petkovics Dezsőt és a 80 éves Kozma Boldizsárt, aki örömmel idézte fel aktív focista életének legszebb emlékeit. „A tréningek gondolom megvolt kedden, csütörtökön, pénteken. És akkor vasárnap délelőtt összejöttünk, közösen megbeszéltük, hogy mi is lesz délután, és aztán a délután folyamán vagy siker vagy negatív eredmény. Visszaemlékezve sok sikert elértünk, mert abban az időben elég jó volt a csapat.”

A focimeccseket tősgyökeres csantavériként Ercsi Hargita, a szabadkai Városi Tanács beruházásokkal, nemzetközi kapcsolatokkal és turizmussal megbízott tagja is végigszurkolta. „Ez egy nagy hagyományra visszatekintő klub. Nagyon fontosnak tartjuk a sportot a falun belül. Ez összehozza a gyerekeket, ezenkívül összehozza a felnőtteket is. Mivel csapatsport, ezért egy csapatot épít. Tehát ez a közösség szempontjából is nagyon fontos, és nem utolsó sorban jó szórakozási lehetőség is.”

A csantavériek első csapatának jelenleg 22 játékosa van, heti három alkalommal edzenek, plusz a hétvégi mérkőzés - mondta Sandrik Zoltán, a klub vezetőedzője. „Sikerült szereznünk négy-öt játékost, akit erősítésnek tartunk. S mindenképpen kicsit komolyabb munka folyik, mint az utóbbi években. A falu életében a labdarúgó klubnak nagyon fontos szerepe van, mivel felöleljük az óvodásoktól kezdve a harmincévesekig, szóval a felnőttekig. Minden generációval próbálunk foglalkozni, kis fociiskolánk van, és folyamatosan hirdetjük a foci igéjét, hogy jöjjenek főleg a csantavériek, és persze a környékbeli yerekek is edzeni.”

A Csantavér Labdarúgó Klub jelenleg a szabadkai Városi Ligában játszik.

labdarúgás
Csantavér
foci
Kozma Boldizsár
Ercsi Hargita
Sandrik Zoltán

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.