Ugrás a tartalomra

A labdarúgó BL szerdai játéknapjának eredményei

2021.12.09
08:12
2021.12.09
08:24
Forrás
Nemzetisport.hu, telex.hu
A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján nem lett teljes a nyolcaddöntő mezőnye, mert az Atalanta–Villarreal-találkozót a nagy havazás miatt mára kellett halasztani.

Az E csoportban a Benfica 2-0-ra győzte le a Dinamo Kijev együttesét, ezzel megelőzte a Bayern München otthonában 3-0-ás vereséget szenvedő Barcelonát, így tavasszal is a Bajnokok Ligájában szerepelhet, míg a Barcelona csak az El-ben folytatja.

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 

1. Bayern München 18

2. Benfica 8

3. Barcelona 7

4. Dinamo Kijev 1

A Manchester United már-már gálacsapatot idéző összeállításban 1–1-es döntetlent játszott az angolok szempontjából már tét nélküli, Young Boys elleni BL-csoportmeccsen. Az F csoport másik találkozóját, az Atalanta és a Villarreal összecsapását a szakadó hó miatt nem tudták lejátszani, ma 19 órára halasztották.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA 

1. Manchester United 11

2. Villarreal 7

3. Atalanta 6

4. Young Boys 5

A G-csoportban az utolsó játéknap előtt mind a négy csapatnak volt még esélye az első két hely valamelyikének megszerzésére: a kvartettből végül a Lille és a Salzburg jutott be a tavaszi nyolcaddöntőbe. A francia bajnok 3–1-re győzött a Wolfsburg vendégeként, míg az osztrák címvédő hazai pályán 1–0-ra megverte a Sevillát. A spanyol csapat az Európa-ligában vigasztalódhat tavasszal, a Wolfsburgnak marad a hazai bajnokság.

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 

1. Lille 11

2. Salzburg 10

3. Sevilla 6

4. Wolfsburg 5

A Malmőt 1–0-ra legyőző Juventus zárt a H-csoport élén 15 ponttal, bár az utolsó forduló előtt még a Chelsea vezette a csoportot. De a címvédő végül nem tudott nyerni a Zenit Szentpétervár otthonában, a 3-3-as döntetlen a második helyre volt elég. A Zenit az Európa-ligában folytathatja.

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Juventus 15

2. Chelsea 13

3. Zenit 5

4. Malmö1

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn sorsolja ki, milyen párosításban folytatják a még versenyben lévő csapatok. Azonos nemzetbeliek most nem kerülhetnek össze, és az azonos csoportból továbbjutók sem találkozhatnak egymással. A csoportmásodikok otthon kezdenek, a visszavágót a csoportelsők otthonában rendezik.

Csoportelsők: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Ajax, Bayern München, Lille, Real Madrid, Juventus

Csoportmásodikok: PSG, Atlético Madrid, Benfica, Chelsea, Salzburg, Inter, Sporting, Villarreal vagy Atalanta

labdarúgó
labdarúgás
BL
BL-győztes
Bajnokok Ligája
Bajnokok Ligája-selejtező
Atalanta
Villarreal
Benfica
Dinamo Kijev
Manchester United
Young Boys
Lille
Salzburg
Wolfsburg
Malmö
Juventus
Chelsea
Zenit
UEFA
Európai Labdarúgó Szövetség

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.