Ugrás a tartalomra

Látványos, kemény küzdelem a tatamin

2023.03.04
15:28
2023.03.04
17:07
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos országos kick-box bajnokságot tartanak Szabadkán, az Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében. 44 szerbiai klub 336 versenyzője lép tatamira a hétvégén.

Kemény és látványos küzdelmeknek lehettek a szemtanúi azok, akik ellátogattak a Szabadkán megszervezett országos kick-box bajnokságra. Minden korosztály képviseltette magát, valamint nők is és férfiak is versenybe szálltak. Vojnić Tunić Vlatko kiemelte, rekordszámú kick-boxos méretteti meg magát, 336 versenyző. A Jovan Mikić Spartacus edzője, a bajnokság szervezője elmondta, kick-light szabályrendszer szerint zajlik a verseny: „Amit tudni kell, hogy ez a kick-boxnak egy olyan speciális szabályrendszere, ahol nem ringben zajlanak a küzdelmek, hanem tatamin, vagyis küzdőpáston. Ahol az elsődleges szempont a versenyzők testi épségének megóvása, és hogy a technikák minél gyorsabban, szabályszerűbben legyenek kivitelezve. Az első szempont, hogy látványos küzdelem alakuljon ki, és hogy a kezdők megtanulják az alap technikákat helyesen használni, anélkül, hogy nagy lenne a sérülésveszély.”

Az óbecsei Szabó Kevin 3 éve heti öt alkalommal jár kick-box edzésre. A versenyre magabiztosan érkezett: „A versenyt meg fogom nyerni szerintem. A verseny 3 körből áll, azon belül 3 percet kell edzeni.”

Jovan Šaraba, Újvidék: „Csak úgy, szórakozásból kezdtem el kick-boxozni, mostanra azonban nagyon magas szinten játszom. Majdnem négy éve edzek.”

Staša Jekić, versenyző, Újvidék: „Szeretem a küzdősportot, mert megtanít harcolni. Nagyon tetszik nekem.”

Nem csak a fiúk léptek a tatamira, a versenyen megkérdőjeleződött, hogy valóban a gyengébb nem képviselői -e a nők.

Patricija Švonja, Elena Drinčić , versenyző, Újvidék:
„- Egy évvel ezelőtt kezdtem edzeni. Nagyon jól haladtam eddig, élvezem a kick-boxot.
- Versenyzel is most, hogyan néz ki a verseny?
- Nagyon izgulunk, de remélem, hogy jó lesz minden.
- Te mióta edzel?
- Három éve edzek, három évvel ezelőtt kezdtem az edzéseket. Nagyon tetszik ez a sport, szeretem a küzdősportokat, azért edzek.”

Aki kedvet kapott a kick-boxhoz, felkeresheti a klubokat. Szabadkán például a kiserdei Sportcsarnokban tartanak edzéseket minden hétköznap este 8-tól.

kick-box
Szabadka
Ivan Sarić Műszaki Iskola

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.