Ugrás a tartalomra
Pixabay/skeeze

Legalább ötven versenykerékpáros megsérült Magyarországon

2020.07.12
16:30
2020.07.12
16:36
Forrás
velo.hu
Óriási tömegbaleset történt egy magyar kerékpáros versenyen, az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8 százalékos lejtmenetben.

A versenyen közel 200-an indultak. A magyar sajtó beszámolói szerint a baleset 70 km/órás sebességnél történt, mentők és mentőhelikopter érkezett a helyszínre, több mint 20 embert pedig kórházba vittek. A baleset okairól különböző történetek keringenek, nem tudni, melyik az igaz. Volt, aki hatalmas durranást hallott, eszerint defekt okozhatta az egyik versenyző esését, a többiek pedig átzuhantak rajta. Mások szerint az egyik első versenyző "padkát fogott", ez okozhatta a tömegbukást. Az azonban bizonyos, hogy a baleset az első 5 kilométeren történt, és még együtt volt az egész mezőny. Halálos sérülés nem történt, a sérültek száma ötven.

kerékpár
verseny
tömegbaleset

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.