Ugrás a tartalomra

Legalább ötven versenykerékpáros megsérült Magyarországon

2020.07.12
16:30
2020.07.12
16:36
Forrás
velo.hu
Óriási tömegbaleset történt egy magyar kerékpáros versenyen, az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt utáni első körben, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 8 százalékos lejtmenetben.

A versenyen közel 200-an indultak. A magyar sajtó beszámolói szerint a baleset 70 km/órás sebességnél történt, mentők és mentőhelikopter érkezett a helyszínre, több mint 20 embert pedig kórházba vittek. A baleset okairól különböző történetek keringenek, nem tudni, melyik az igaz. Volt, aki hatalmas durranást hallott, eszerint defekt okozhatta az egyik versenyző esését, a többiek pedig átzuhantak rajta. Mások szerint az egyik első versenyző "padkát fogott", ez okozhatta a tömegbukást. Az azonban bizonyos, hogy a baleset az első 5 kilométeren történt, és még együtt volt az egész mezőny. Halálos sérülés nem történt, a sérültek száma ötven.

kerékpár
verseny
tömegbaleset

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.