Ugrás a tartalomra
Pixabay/mirkosajkov

A legfontosabb cél az olimpia előtt, hogy minden sportoló be legyen oltva

2021-01-23
21:25
Forrás
24.hu
Brit sajtóértesülés szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködve azt tervezi, hogy a tokiói játékok minden résztvevő sportolóját beoltatja a koronavírus ellen.

A The Telegraph értesülése szerint ezzel szeretnék biztosítani a pandémia miatt tavalyról idénre halasztott olimpia biztonságos lebonyolítását.

Az újság úgy tudja: a versenyzők gyors átoltottsága első számú cél most a NOB-nál.

A tokiói olimpia a tervek szerint éppen hat hónap múlva, július 23-án kezdődik.

Thomas Bach, a NOB elnöke szerint az egész olimpiai mozgalom egységes abban, hogy megrendezzék az olimpiát. A NOB első embere abból az alkalomból küldött videoüzenetet a világnak, hogy fél év múlva kezdődik a nyári olimpia a japán fővárosban.

„Hat hónappal a játékok előtt az egész olimpiai mozgalom előre tekint a július 23-ai megnyitóünnepségre. Volt alkalmam beszélni a 206 nemzeti olimpiai bizottság vezetőivel, mindannyian teljes mértékben elkötelezettek és várják a játékokat. Élvezzük a japán kormány teljes támogatását”.

tokiói olimpia
Tokió 2020
olimpia
oltás

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.