Ugrás a tartalomra

A legjobb ifjú sportolókat díjazták Antalfalván

2022.01.15
10:13
2022.01.15
17:12
Forrás
Pannon RTV
Az antalfalvi község sportszövetsége megnevezte a 2021-es év legjobb egyéni sportolóit, sportcsapatait és sportmunkásait. Az önkormányzat a sporttal való foglalkozásra és az egészséges életmódra szeretné ösztönözni a fiatalokat.

Nikolić Leonid a torontálvásárhelyi Spartacus 1911 Labdarúgó Klub ifjú játékosa, aki 20 társával együtt átvehette a „sport reményei” elnevezésű érmet. Elismerést kapott a testi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek számára működtetett napközi inkluzív judo-csoportjának 10 aktív tagja is.

A múlt év serleggel megajándékozott legifjabb, legsikeresebb sportolója a tíz éves Ivana Mravik lett, az antalfalvi Slavija Karate Klub és a szerb válogatott tagja. A legsikeresebb sportmunkások egyike a torontálvásárhelyi Spartacus 1911 focicsapat vezetőségi tagja, Balogi Péter lett.

Balogi Péter: „Körülbelül negyedik osztályos voltam, amikor elkezdtem focizni. A pályafutásom nagyobb részét a torontálvásárhelyi futballcsapatban töltöttem.”

A díjazott sportmunkások ifjú koruktól élsportolók, akik később szakosítás által lettek sportbírák és edzők. Ilyen a torontálvásárhelyi születésű Tokai Zita is, aki az antalfalvi Slavija Tekeklub edzője.

„2021. novemberében neveztek ki a 18 éven aluli női teke válogatott edzőjének. Ez nagy elismerés számomra és egyúttal nagy felelősség is. A mostani érem, ez az elismerés is nagyon sokat jelent nekem.”

Az év legjobb sportolója serlegét ketten vehették át: az udvari focicsapat egyik legjobb játékosa, Bartos Dániel és az antalfalvi Slavija 96 Asztaliteniszklub tagja, Havela Jana.

Jano Cicka, az antalfalvi  Sportszövetség elnöke kiemelte: „Idén csak azokat a sportolókat díjaztuk, akik a mi községünkben működő klubokban játszanak, tehát nagy többségében, talán még több mint 90 százalékban is. Csak két-három díjazott van, aki Antalfalva területén kívül él, és amint látják, ezek többségben ifjú titánok.”

Külön elismerésben részesült Dagmar Husarik úszó, a pancsovai Dinamo Úszóklub tagja, továbbá a pancsovai Dinamo Atlétikai Klub tagja, Mihal Šulja is.

Antalfalva
legjobb sportolók
Balogi Péter
Tokai Zita
Jano Cicka

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.