Ugrás a tartalomra
ügetőversenyben
Ügetőverseny 2018, Fotó: Bácska Lovas Klub

A legjobb ügetők állnak rajthoz Szabadkán

2019-08-14
15:27
2019-08-14
18:25
Forrás
Pannon RTV
A 92-dik Szerb Ügető Derbit tartják vasárnap délután a szabadkai lóversenypályán.

Az esemény sajtótájékoztatóján ismertették, hogy a legérdekesebb versenyszámban, a derbiben 11 négyéves szerbiai ügetőló áll majd rajthoz. A 2600 méteres futam érdekessége az lesz, hogy a szerb ügetősport történetében először hajt nő sulkyt, vagyis kétkerekű ügetőkocsit. Stana Pejić Kukuljac nem is akármilyen eséllyel indul: Alfa Varenne lova a legjobb eredménnyel indul majd a megmérettetésen.

A derby sajtótájékoztatója

Miodrag Zagorac, elnök, Bácska Lovas Klub: „Sok szerencsére van szükség és sok tényezőnek kell egybeesnie ahhoz, hogy valaki megnyerje a versenyt. Ezért senkit sem emelnék ki. Örülök, hogy a versenyben színvonal és az elért eredmények szempontjából csaknem egyenrangú ügetők vesznek részt a derbiben. Ezért szerintem a megmérettetés érdekes lesz a nézők és a verseny szervezői számára is.”

Szabadka
lóversenypálya
ügető derbi
ügetősport

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.