Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Legyőzte a kétszeres címvédő amerikaiakat a magyar női vízilabda-válogatott

2021.07.28
08:03
2021.07.28
08:54
Forrás
MTI, Nemzeti Sport
A magyar válogatott második csoportmeccsén elképesztő bravúrt végrehajtva 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot a tokiói olimpia női vízilabdatornájának szerdai játéknapján.
MTI/Kovács Tamás

A magyarok az oroszok elleni 10–10-es döntetlennel kezdték az olimpiát, míg az Egyesült Államok már két győztes meccsen is túl van: legyőzték a házigazda Japánt 25–4-re, Kínát 12–7-re verték. A magyarok ellen azonban kikaptak.

Magyarország csapata két mérkőzés után a csoport második helyén áll.

A nőknél Bíró Attila együttese a kontinensviadalon tavaly bronzérmet szerzett, majd idén, nem sokkal az olimpiai játékok kezdete előtt a világligában ezüstérmes lett a címvédő amerikaiak mögött, akik az elmúlt 13 évben mindössze három világversenyt nem tudtak megnyerni. Az USA együttese legutóbb 2008-ban, a pekingi játékok fináléjában, Hollandia csapatától kapott ki olimpián.

Amerikai Egyesült Államok
vízilabda
Tokió 2020
olimpia

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.