Ugrás a tartalomra

Lelkesen másznak a falra Szabadkán

2019.11.30
15:28
2020.02.10
19:01
Forrás
Pannon RTV
A sportmászók országos bajnokságának utolsó fordulóját tartják a hétvégén Szabadkán.

Az eseménynek a Majsai Úti Általános Iskola ad otthont. A megmérettetésre tizenegy klub képviseletében Szerbia több településéről, Magyarországról, valamint Bosznia és Hercegovinából is érkeztek különböző korosztályú sportolók. A versenyzők 4 méter magas falon, biztosítókötél nélkül mérték össze ügyességüket és erejüket. 

Boulder mászás kategóriájában mérték össze ügyességüket a versenyzők. A sportágról tudni kell, hogy ez egy biztosítás nélküli nehézségi mászás alacsony magasságokban. A leeső mászókat a földre helyezett vastag szivacsok védik a sérülésektől.

Kenyeres Hanna, a szabadkai Spartacus Sportmászó Tagozatának versenyzője már három éve gyakorolja a mászást, Bognár Nóra viszont kilenc éve foglalkozik falmasszással, édesapja vitte el az első bemutatóra, azóta szerelmese ennek a sportnak: „Szoktam országos bajnokságokon is részt venni, viszont most már európai szinteken is részt veszek. Balkán bajnokságokon is érmes szoktam lenni. Balkán bajnokságokon mind a három dobogón állhattam, illetve országos bajnokságról szinte mindig arannyal térek vissza.”

A szabadkai klub jelenleg 22 aktív versenyzővel rendelkezik. Évente több versenyen vesznek részt, amellett, hogy megmérettetést is szerveznek.

Bognár András, a szabadkai Spartacus Sportmászó Tagozatának vezetője: „11 klub jelentkezett be, és olyan 70 versenyzőre számítunk, akik jönnek. Hál‘ Istennek most már nemzetközivé nőttük ki magunkat, úgyhogy Bosznia-Hercegovinából és Magyarországról is jöttek vendégeink, aminek nagyon örülünk, és remélem, a jövőben még bővülni fog ez a kör.”

Bognár András szerint bárkiből lehet profi tag, de akár rekreációs céllal is lehet csatlakozni a falmászók csapatához.

falmászás
falmászó
Bognár Nóra
Szabadka

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.