Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lesöpörte a pályáról a Temnić együttesét a TSC

2018.06.01
10:41
2018.06.01
17:49
Forrás
Pannon RTV
Lesöpörte a pályáról a varvarini Temnić együttesét szezonzáró mérkőzésén a TSC. A topolyai focisták 7:0-ra győztek a közép-szerbiai csapat ellen.

Fölényes 7:0-ás győzelemmel búcsúzott a topolyai városi stadiontól a TSC labdarúgó csapata a Szerb első liga utolsó fordulójában. A topolyai kékek a varvarini Temnić csapatának hálóját töltötték meg gólokkal. A mérkőzést több mint 1500-an szurkolták végig a helyszínen.

Már a mérkőzés első perceitől potyogtak a gólok a TSC és a Temnić mérkőzésén a Szerb első liga zárófordulójában. Az első játékrészben Damnjanović, Milićević, Szilágyi és Tomanović is eredményesek voltak. Utóbbi játékos kétszer is, így már a félidőben 5:0-ás hazai vezetésnek örülhettek a hazai nézők. A második félidőben sem állt meg a topolyai henger, Erak és Szilágyi további gólokat szereztek, így a TSC 7:0-ra kiütötte ellenfelét a stadionbúcsúztatón. Sinkovits Dávid, játékos, TSC: „A csapat nagyon jól teljesített, hét gólt rúgtunk, azt hiszem erre senki sem számított, még mi sem. Az egész évről azt gondolom, hogy a második félszezon sokkal jobb volt, mint az első, sok meccset nyertünk.”

A gólgazdag összecsapás valójában tétnélküli volt, hiszen a TSC már bebiztosította negyedik helyét a táblázaton, az pedig már korábban eldőlt, hogy a Temnić kiesik a szerbiai első ligából. Predrag Rogan, vezetőedző, TSC: „Kiemelnék pár dolgot, amelyeket a közönségnek tudnia kell. A tavaszi szezonban a második legeredményesebb csapat vagyunk a Proleter mögött. Tavasszal a három első helyezett csapatnál való vendégszerepléseken nem kaptunk ki. Sem Milanovacon, sem Slana Barán, Vranjeban pedig győztünk, ami jó bizonyítékul szolgál a fiúk mutatott játékáról.”

A Klub vezetősége elégedett az csapat teljesítményével. Palágyi Szabolcs, elnök, TSC: „Jövőre nézve úgy kezdjük majd a bajnokságot, hogy megpróbáljuk megszerezni a bajnokságban az első két helyet, amely a magasabb osztályba vezet, tehát ki lehet mondani, és én is tudom mondani, hogy mindenképp törekedni fogunk arra, hogy feljussunk a szuperligába, úgy látom, hogy nem sok hiányzik hozzá.”

A meccs egyben stadionbúcsúztató is volt, hiszen a TSC-nek új stadion épül Topolyán, amely korszerű feltételeket biztosít a sportolóknak és szurkolóknak egyaránt. Ezért a gárda a következő idényben a zentai városi stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Zsemberi János, főtámogató, TSC: „Augusztusban kezdjük az új stadion építését. Nagyon szép stadion lesz, amit augusztusban fogunk prezentálni, jön a miniszerelnök úr Magyarországról, lesz egy alapkőletétel, illetve reméljük, hogy az akadémia is kész lesz és azt is átadjuk.”

A lelkes szurkolók fergeteges hangulatban kék-fehér lufikkal, zászlókkal biztatták a topolyai csapatot és búcsúztatták a városi stadiont. Az idény utolsó mérkőzésére több mint 1500-an látogattak el.

Topolya
labdarúgó
TSC

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű