Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Lipicai lovak parádéztak Kelebián

2019-12-21
18:36
2019-12-21
18:51
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal rendezték meg Kelebián a lipicai lovak karácsonyi-újévi bálját. A helybeli Favory lovasiskola növendékei látványos bemutatóval kápráztatták el a népes közönséget.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A Kelebiai Ménes fedett lovardája megtelt szombat délután. Népes közönség, szebbnél szebb lovak, ügyes lovasok és a produkciókat kísérő tapsvihar. Ez volt a lipicai lovak első karácsonyi-újévi bálja.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A lovasiskola növendékei közül többen most léptek fel először, közönség előtt. A négylábúak között is megjelent néhány újonc, akiket először nyergeltek fel egy ilyen bemutatóra. A koreográfiák a hagyományos bécsi lovasiskola elemeire épültek. A lovasoktatók a közelmúltban szakmai továbbképzésen vettek részt, így friss tudásukat bevetve készíthették fel a nemrégiben újraindított és teljesen megújult kelebiai lovasiskola növendékeit, akikhez egyre többen csatlakoznak.

Sanela Remeš mindössze három hónapja foglalkozik díjlovaglással, ám gyermekkora óta imádja a lovakat: „Imádom a természetet, ez teljesen kitölt engem. Valahogy szabadabbnak érzem magam, amikor lovon vagyok.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A lovasiskola két csoportja alig két hét leforgása alatt gyakorolta be a látványos elemeket.

Nevena Tešić, segédedző, Favory Lovasklub, Kelebia: „Ők most mindannyian először mutatkoztak be ebben az összetételben. Nagyon rövid idő alatt sikerült nagyszerű eredményt elérniük, és csapattá fejlődni.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az előttünk álló ünnepekre hangolódó koreográfiák közönségsikerén felbuzdulva a lovasiskola csapata már a jövő évi terveket szövögeti. Még több lóval, még több lovassal és még látványosabb elemekkel.

Milenko Aleksić, igazgató, Kelebiai Ménes: „Van 23 tagunk eddig, és a terveink azok, hogy kicsit előrébb mennénk, hogy Szabadkán kívülre is kimennénk, ilyen versenyekre, ahol vannak a gyerekek, meg a póniktól kezdve a nagy lovakig.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A díjlovaglás kategóriájában a jövőben szerbiai szintű versenyeken terveznek majd részt venni. A fiatal, 10 és 20 év közötti lovasokat elsősorban a lovak iránti szeretet köti össze, de azt is elmondták, szoros barátság és csapatszellem uralkodik mindannyiuk közt.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A lipicai lovak első ízben megrendezett karácsonyi-újévi bálját fiákeres bemutató és a pónik parádés fellépése színesítette.

Kelebia
lovaglás
Favory Lovasklub

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.