Ugrás a tartalomra

Liu Shaolin Sándor aranyat, Liu Shaoang ezüstérmet nyert

2021.03.07
17:21
2021.03.07
18:25
Forrás
MTI
Ezzel a győzelemmel Liu Shaoang az első magyar összetett világbajnok.

Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang ezüstérmet nyert vasárnap 1000 méteren a rövidpályás-gyorskorcsolyázók világbajnokságán, a hollandiai Dordrechtben. A világklasszis testvérpár mögött az olasz Pietro Sighel lett a harmadik. A nők kisdöntőjében Jászapáti Petra a futam legelején élre állt, majd egyenként egészen a negyedik pozícióig csúszott vissza.

A 22 éves szegedi versenyző azonban nem hagyta annyiban, előbb a lengyel Nicole Mazurt, majd a kétszeres Európa-bajnok olasz Martina Valcepinát is visszaelőzte, így végül második lett az orosz Jekatyerina Jefremenkova mögött, összességében pedig hetedikként zárt.

Ezüstérmes lett az olimpiai bajnok magyar férfi váltó vasárnap. Az 5000 méteres fináléban Burján Csaba elesett, így esély sem volt a staféta győzelmére, a második hely is az oroszok kizárásával lett meg a hollandok mögött. A magyarok minden idők legeredményesebb szereplésével, hat éremmel, köztük három arannyal zárták a vb-t.

Liu Shaolin Sándor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.