Ugrás a tartalomra

A Liverpool nyerte meg az Európai Szuperkupát

2019.08.15
00:08
2019.08.15
10:00
Forrás
Nemzetisport.hu
Tizenegyesekkel a Liverpool nyerte meg az Európai Szuperkupát 2019-ben Isztambulban, 120 percnyi játékot követően 2–2-re végzett a Chelsea ellen, majd a szétlövést megnyerte.

A Pool mind az öt tizenegyesét belőtte, a túloldalon pedig az utolsóként érkező Tammy Abraham hibázott. Az edzőként 800. mérkőzését vívó Jürgen Klopp ismét történelmet írt: az első német edző lett, aki magasba emelheti a trófeát.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpooltól azt várták a szakértők, hogy a pocsékul rajtoló Európa-liga-aranyos Chelsea-t hamar lemossa a pályáról, és voltak is erre utaló jelek, mert két helyzettel kezdtek a vörös mezesek, de azután feltámadtak a londoniak. Pedro pár zseniális passz után éles szögből a lécre lőtt, Christian Pulisic szép cselsorozat végén szép gólt lőtt, de lesről indult, ellenben az amerikai szélső remek indítását Olivier Giroud igen higgadtan váltotta gólra.

Jürgen Klopp a szünetben behozta a némi meglepetésre a kezdőbe jelölt, de gyengén futballozó Alex Oxlade-Chamberlain helyére a nagy meglepetésre a kispadon kezdő Roberto Firminót, aki kétpercnyi játék után gólpasszt adott Sadio Manének – és ezt követően liverpooli örömjáték vette kezdetét. Kellett ehhez az is, hogy ne rúgják agyon egymást a felek az első adandó alkalommal, mert több szép támadást vezethetett a Chelsea is. Klopp beküldte később a középpályára a Barcelona végzetét, Georginio Wijnaldumot is, de nem ezért ült le szép lassan a mérkőzés.

Frank Lampard is változtatott a hajrá felé közeledve, beküldte a pályára a fiatal Tommy Abraham, Mason Mount kettőst, amely közelről figyelhette, hogy Kepa előbb Mohamed Szalah lövése, majd Virgil van Dijk duplázása után véd hatalmasat. Gól nem esett már a rendes játékidőben, nem úgy utána, a hosszabbításban: Firmino passzát Sadio Mané magától értetődő módon rúgta jobbal tizenegy méterről a bal felső sarokba, majd Adrián egy nagy védés után összehozott egy büntetőt, amelyet Jorginho csoda higgadtan értékesített.

A londoniak karmestert cseréltek, Mateo Kovacicot Ross Barkley váltotta, a Liverpoolba Trent Alexander-Arnold után beállt Divock Origi is, de egyikük sem vitt színt a hosszabbításba. Adrián még védett egy nagyot, majd jöhetett a tizenegyespárbaj.

Amelyben a spanyol kapus lett a pozitív, a hajrában egy elképesztő gólhelyzetet kihagyó Abraham a negatív hős: a Liverpool a BL után ezt a trófeát is megnyerte. Adrián meg elgondolkodhat azon, hogy micsoda fordulatokat tud szülni az emberi élet...

A mérkőzést egy hölgy vezette, a francia Stéphanie Frappart, remekül, magabiztosan, nagyobb hiba nélkül (egy mérkőzés eleji véleményes kezezést a VAR-bizottság nem minősített vizsgálatra érdemesnek), két partjelzőjével, a francia Manuela Nicolosival és az ír Michelle O'Neill-lel együtt.

Liverpool
Chelsea
Isztambul
Európai Szuperkupa

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.