Ugrás a tartalomra

Lobbi az olimpiai birkózásért

2013.02.14
17:18
2017.10.03
09:34
A szerbiai birkózótársadalmat is nyomasztja a sportág lekerülésének lehetősége az olimpiai programról
A szerbiai birkózótársadalmat is nyomasztja a sportág lekerülésének lehetősége az olimpiai programról. Habár a szerb szakszövetség befolyása eltörpül a nagy birkózónemzetek szava mellett, mindent megtesznek az olimpiai részvétel megtartásáért.A szabadkai Spartacus olyan birkózókkal is büszkélkedhet, mint Kaszap Károly, Sreten Damnjanović vagy éppen Momir Petković. Legtöbbjük olimpikonként is megmérette magát, kérdés, hogy erre lesz-e lehetőségük a mostani klubtagoknak. Danyi Károly, nemzetközi bíró és a szerb szakszövetség tisztségviselője azonban bizakodik. „Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a sportdiplomácia dolgozzon. De kevés függ a szerb szövetségtől.”



a szerbiai sportág főleg nagyobb országok lobbizásában bízik. Amíg azonban szeptemberben nem születik meg a NOB döntése, a szabadkai Spartacus aktív birkózói mély bizonytalanságban maradnak Balázs Zoltán utánpótlás-edző szerint. „Azok, akiknek volt ilyen elképzelése, és nagyon sokat dolgoznak azért, hogy kijussanak egy ilyen olimpiára, azok  nagyon el vannak keseredve.”A szerbiai klubok egyébként is gyakran nélkülözik az anyagi és erkölcsi támogatást – így nagy szükségük van az olimpiai részvétel esélyére.

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.