Ugrás a tartalomra

Lökdösődni szabad! Extrém Bubi nap Újvidéken

2021.06.03
09:06
2021.06.03
17:18
Forrás
Pannon RTV
Sportnapot szervezett az Újvidéken tanuló egyetemistáknak és diákoknak a Vajdasági Magyar Diákszövetség. Az Extrém Bubi nap nevű rendezvényt a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermében és udvarában tartották.

Nem mindennapi programmal várta a VaMaDiSz az Újvidéken tanuló egyetemistákat. A sportnapi aktivitáson kipróbálhatták a buborék focit és egyéb játékokat, valamint kangoozhattak is.

Samu Teodóra: „Ez a kangoo egy igazi kardió edzés volt. Fél órát játszottunk, de bőven elég. A bubi foci, illetve a más játékok, amiket játszottunk vele, azok inkább szórakozásképpen jók, illetve nem igazán fáradtunk el. Meleg volt a buborékban, de ennyi.”

A buborék foci kül- és beltérben is játszható csapatjáték. Nem csak labdát rúgnak, hanem a játékosok is oda-vissza pattanó gömbök. A foci mellett egyéb játékokat is játszottak buborékban, olyanokat, mint amilyen a szumó és a bowling.

Makra Imre, edző, buborék foci: „Egy fontos szabály van, hogy nincs szabály. Itt fel szabad lökni egymást, szóval az is a lényeg, hogy nem lehet megközelíteni a gólt úgy, hogy ne menjünk neki a másiknak. Szóval az a lényeg, hogy nekimenni a másiknak, és nagyon jót szórakozni.”

A kangoo egy folyamatos ritmust biztosító zenére történő intenzív edzés, amely a test nagy részét megmozgatja. Jellegzetes kelléke a felcsatolható, rugalmas talp. Nálunk körülbelül nyolc éve van jelen, és egyre népszerűbb.

Dragana Lazić, edző: „Elég nagy kondícióra van szükségünk, elég nagy kondícióra teszünk szert ezzel. Javítjuk a tartásunkat, javítjuk a memóriánkat, mivel megjegyezzük a lépéseket és összekötjük őket. Az egész edzés folyamán dolgozik a lábunk, a hátsó rész, a hát ágyéki része és az alhas, amellyel általában mindannyiunknak gondja van.”

A Vajdasági Magyar Diákszövetség korábban Diáknapokat szervezett, amely szintén sportesemény volt. Az Európa Kollégiumban is voltak hasonló jellegű rendezvények. A járvány miatti kényszerpihenő után különlegességgel szerettek volna visszatérni, így született meg a Bubi nap ötlete.

Koós Csilla, szervező, VaMaDiSz: „Nagyon nehéz időszak van mögöttünk, és volt sok időnk gondolkodni. Eddig nem fordítottunk kellő figyelmet a mozgásra, de azt látjuk, hogy igény a fiatalok körében van, és ők szeretnek összegyűlni, szeretnek társaságban sportolni, és ez egy célkitűzésünk, hogy egyre többször gyűljünk össze majd a jövőben is. Örülünk annak, hogy most már ezeket a járványügyi intézkedéseket is enyhítik, és erre lesz alkalom.”

Igény az ilyen és hasonló jellegű aktivitásokra van. Ami kihívást jelenthet, az az időbeosztás, hiszen a diákoknak kötelezettségeik is vannak, itt van ugyanis a vizsgaidőszak.

Újvidék
sportnap
Extrém Bubi nap
buborék foci
VaMaDiSz
Vajdasági Magyar Diákszövetség
Kangoo
Európa Kollégium

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.