Ugrás a tartalomra

Lólépésben Moholon

2022.04.10
11:24
2022.04.10
16:47
Forrás
Pannon RTV
A sakk iránti szenvedélyüknek hódolhattak ma a játék kedvelői Moholon, ahol a helyi Családok Egyesülete és a Pro Communitas Civil Szervezet szervezésében húsvéti sakkversenyt tartottak.

Közel 15 résztvevővel indult a gyorslépéses, többfordulós sakkjátszma, amelyre Bikicki István is benevezett. Mint mondja, öröm számára, hogy minden évben megszervezik a versenyt. Ő maga 40 éve hódol ennek a sportnak: „Szeretnénk az ifjúsággal is foglalkozni, nézünk regisztrált, hivatalos edzőt, aki majd tanítja, neveli a fiatalokat, azzal, hogy elmegyünk majd iskolákba és tömegesítjük ezt a sportot. Szeretnénk megindítani a versenyzést is a ligában. Nyolc táblán történik a versenyzés.”

A szervezők szeretnék, ha a lassan feledésbe merülő sport újra lendületet kapna ezáltal a fiatalok körében, hiszen a sakk olyan logikai játék, amelyben a játékos folyamatosan tudja fejleszteni magát.

Világos Tibor, elnök, Moholi Családok Egyesülete: „Jó fogadtatásra talált, mivel állandóan vagyunk 10-15-en, sőt volt olyan verseny, ahol 20-an is jelen voltunk, Csókáról, Bajsáról és máshonnan is jöttek, versenyeztek. Ez egynapos verseny, ahol igazából jól érezzük magunkat.”

A rendezvényen a kemény agytornát igénylő sakkjátszmák mellett a barátkozásé, a beszélgetésé és az ismerkedésé volt főszerep.

Mohol
Moholi Családok Egyesülete
Pro Communitas Civil Szervezet
sakk

Most

08:28, Frissítve: 08:33

Pásztor István emlékére adott koncertet Mága Zoltán Adán

Adventi emlékkoncertet adott Mága Zoltán a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnöke, Pásztor István emlékére. A világhírű magyar hegedűművész és kísérő zenekara vasárnap Adán a Szentháromság-templomban lépett fel, közel ezer ember előtt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.