Ugrás a tartalomra

A lovassport ünnepe Csantavéren

2022.06.12
19:57
2022.06.12
20:24
Forrás
Pannon RTV
Lóverseny volt ma Csantavéren. A lovasok a Kőműves Ferenc és Sinkovics Szabasztián Emlékversenyen méretettek meg. A futamok nyerteseit a serlegek mellett pénzzel is díjazták.

Végső simítások a futamok előtt. A hajtók és a lovak is izgatottan várták, hogy birtokukba vegyék a csantavéri lóversenypályát. Idén a lóversennyel indították el a csantavéri falunapi rendezvénysorozatot. A futamokra összesen mintegy 70 lovat hoztak el versenyeztetni.

Több százan látogattak ki szurkolni a hajtóknak és a lovaknak.

Báló Orsolya, Szabadka: „Nagyon szeretem megnézni másnak a lovait, hogyan készítik fel. Jó a társaság, az ember ilyenkor mindig egy kicsit barátkozik.”

Cékus Árpád, a 2022-es Vajdasági Vágta második helyezettje: „Minden alkalmat kihasználok, hogy lássak lovat és a lovas emberekkel találkozzak. Nálunk is a kishegyesiek itt versenyeznek, most is szép eredményt értek el.”

 

A lovakat másfél éves korukban kezdik el betanítani a versenyekre és kétévesen kapnak jogot arra, hogy versenyezzenek. Szerbiában a kancák 10 éves korukig, a csődörök 15 éves korukig vehetnek részt versenyeken.

Angyal Andor,  csantavéri versenyző: „Egy ilyen verseny elsősorban kedvet csinál. Ha jól sikerül akkor meghozza az ember kedvét a továbbiakban. Ha rosszul sikerül, akkor meg mindenki elgondolkodik, hogy min kellene változtatni. Ez egy olyan hobbi, amire soha nem lehet ráunni, mindig valami újat ad.”

A versenyzők 8 ügetőfutamon vehettek részt. A futamok nyerteseit pedig 50 ezer dinárral díjazták.

Ifj. Kőműves Ferenc, a Csantavéri Lovasklub elnöke: „Egy héttel előtte kiírjuk a versenyprogramot. Beneveznek a lovak. Ha mindent rendben találnak az illetékesek akkor meghirdetjük a futamokon a kereteket.”

A csantavéri lóverseny országos szinten is elismert rendezvény – mondta el András Gyuricsin Attila, a csantavéri helyi közösség tanácsának elnöke.

„Aleksinactól Csantavérig, sőt Magyarországról is jönnek versenyzők. Ez egy kiváló hely a lovakat szerető emberek számára, úgy a versenyzésre, mint a barátkozásra.”

A lóversenyt idén több napon át tartó falunapi programsorozat követi Csantavéren.

lóverseny
Csantavér
Cékus Árpád
Angyal Andor
ifj. Kőműves Ferenc
András Gyuricsin Attila

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.