Ugrás a tartalomra

Luka Modrić a világ legjobb futballistája

2018.09.24
23:47
2024.03.19
08:42
Forrás
nemzetisport.hu, MTI
A horvát középpályás, aki Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal és világbajnoki ezüstöt a horvát válogatottal, az UEFA-nál már besöpörte az év legjobbjának járó díjat.

Hétfőn Londonban megrendezték a 2018-as FIFA-gálát, amelyen Luka Modrićot hirdették ki az év férfi labdarúgójának. A Real Madrid horvát válogatott középpályása először érdemelte ki az elismerést. Egymás után hatszor választották meg az év horvát labdarúgójának, a nemzeti válogatottal - amelynek csapatkapitánya - három világ- és ugyanennyi Európa-bajnokságon szerepelt, legnagyobb sikerét idén nyáron érte el, amikor az oroszországi tornán a döntőig menetelt, ahol a franciáktól elszenvedett 4:2-es vereség ellenére is ő lett a viadal legjobb játékosa. Modrićot nemrégiben az UEFA-nál is megválasztották az idény legjobbjának.

A legjobb női játékos a brazil Martha lett – a top3-ban Marozsán Dzsenifer is ott volt.
A legjobb férficsapattal foglalkozó edző Didier Deschamps, aki világbajnoki címig vezette a franciákat.

A legjobb kapusnak Thibaut Courtois-t választották.
A legjobb női csapatnál dolgozó szakember a francia Reynald Pedros, akinek irányításával triplázott a Lyon (bajnoki cím, BL-győzelem, Francia Kupa).
A Puskás-díjat Mohamed Szalah kapta.
A német Lennart Thy kapta a Frai Play-díjat: márciusban ő azért hagyta ki a Venlo bajnokiját, mert vért adott egy leukémiás betegnek.
A perui drukkereket választották idén a legjobb tábornak.

És végezetül a FIFA 2018-as álomcsapata: David De Gea – Dani Alves, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modric, N’Golo Kanté – Eden Hazard, Lionel Messi, Kylian Mbappé – Cristiano Ronaldo.

FIFA
labdarúgás
Luka Modrić

Most

13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.