Ugrás a tartalomra

A Luzsnyiki Stadion készen áll a nyitányra

2018.06.13
23:53
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
A moszkvai Luzsnyiki Stadion szerda estére elcsöndesedett, de a sajtóközpontban több száz újságíró és fotós aktív ténykedése jelezte, hogy közelít az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitánya.

Az eredményjelzőn a visszaszámláló óra egy napon belülre váltott, és az üres, de a szükséges technikával jól láthatóan felszerelt aréna készen várja, hogy helyet adjon az Oroszország - Szaúd-Arábia mérkőzésnek.

A szerdai programban előbb a hazai válogatott edzésére, majd  sajtótájékoztatójára került sor, azután a szaúdiak következtek fordított sorrendben.

Az 1956-ban átadott, majd az 1980-as moszkvai olimpiára 103 ezresre bővített Luzsnyiki Stadiont az 1990-es évek közepén modernizálták, akkor kisebb lett a nézőtér, aztán a világbajnokságra teljesen felújították, így jelenleg 81 ezer szurkoló fér el benne. A csütörtöki vb-kezdeten minden bizonnyal telt ház fogadja majd a csapatokat és a korábbiaknál rövidebbre tervezett, zenés megnyitó résztvevőit.

A Moszkva folyó partján álló stadionban a csoportszakaszban négy mérkőzést rendeznek, a nyitótalálkozó mellett a Németország-Mexikó, a Portugália-Marokkó és a Dánia-Franciaország összecsapást, továbbá itt lesz az egyik nyolcad-, illetve elődöntő, valamint július 15-én a finálé.

Luzsnyiku
stadion
labdarúgó
foci
vb

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.