Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ma az U12-es kézilabdás lányoké a főszerep Adán!

2021.08.28
13:11
2021.08.28
18:00
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi női kézilabdatornát tartanak Adán. Az eseményre Felvidékről, Erdélyből és a Partiumból is érkeztek csapatok. A mérkőzések mellett szakmai konferenciát is tartottak.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szakmai tanácskozással indult a Magyar Kézilabda Szövetség Együtt Növünk Fel! Alapítványa által szervezett program. Majd a kézilabdatornán az U12-es korosztály mérheti össze tudását – mondta Urbán Mónika, az adai Halász József Női Kézilabda Klub elnöke.

„Ezen a barátságos tornán négy csapat vesz részt: Dunaszerdahely, Székelyudvarhely, Partiumból jönnek, valamint az adai csapat pályára lép. Nagy előny ez az adai lányoknak, mivel hazai pályán játszhatnak, viszont több száz kilométer távolságból érkeztek az ellenfelek. Olyan kislányoknak a játékát láthatják, akikkel nem mindennap találkozhatnak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Csoknyai István, aki a magyar junior és felnőtt válogatott, valamint a Veszprém vezetőedzője is volt, még játékosként a ’80-as években járt először Adán. Mint mondta, nosztalgiával tekint vissza erre az időszakra.

„Remélem, hogy egy jó edzést fogunk tudni bemutatni a kollégámmal itt a fiataloknak. Szeretnénk, ha mindezt az itteni fiatalok kamatoztatni tudnák, vagy csak ellesnének egy-két fortélyt. Ami látszik, hogy tehetséges az itteni környék, hiszen Magyarországon nagyon sok fiatal játszik már erről a területről.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Magyar Kézilabda Szövetség 2019-ben kezdte meg a határon túli kézilabda utánpótlás nevelési fejlesztéseit. Támogatással ösztönözve a csapatok munkáját, valamint képzőközpontok kiépítésével, infrastrukturális beruházásokat eszközölve igyekszik segítséget nyújtani.

Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség Sportakadémiai Központjának vezetője kiemelte: „Magyarország kormánya, ezen belül a Magyar Kézilabda Szövetségnél úgy gondoljuk, hogy a gazdaság, a kultúra és a sport egy olyan összekötő híd lehet az anyaország és határon túli területek között, ami mindenképpen erőforrásként szolgálhat az anyaországnak és erőforrásként jelenhet meg a határon túli területeken is.”

Juhász István, elmondta bíznak abban, hogy a határon túli klubok támogatásában folyamatosan szintet tudnak majd lépni a jövőben is.

Ada
Urbán Mónika
Juhász István
Csoknyai István
Halász József Női Kézilabda Klub

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.