Ugrás a tartalomra

Ma este rendezik meg a szerb labdarúgó kupadöntőt

2020.06.24
12:06
2020.06.24
14:44
Forrás
Pannon RTV
A fináléban az újvidéki Vojvodina és a belgrádi Partizan mérkőzik meg egymással Nišben.

A kupadöntő mindkét csapat számára presztízsjellegű és csak a trófea begyűjtése a tét. Az azzal járó európai kupaselejtezőben való részvétel jogát már a bajnokságban bebiztosították a csapatok. Az összecsapás 19 órakor kezdődik.

A kérdés azonban nem csak az, hogy ki nyeri meg a trófeát, hanem hogy milyen egészségügyi kockázatot jelent a mérkőzés. A meccset ugyanis nézők előtt játsszák.

Branislav Tiodorović járványügyi szakember szerint rendkívül fontos az intézkedések tiszteletben tartása, mert koronavírus-hordozók lehetnek azok is, akik nem éreznek semmilyen tünetet: „A betegek számának növekedése a pozitív esetek számához viszonyítva várható. Ez azt jelenti, hogy akik nincsenek tudatában a betegségnek, vagy nincsenek panaszaik, ám a vírus hordozói, azok is meg tudják fertőzni az időskorúakat, akiknek gyenge az immunrendszerük. Tehát azt várom, hogy a polgárok rájönnek, hogy ez az utolsó pillanat, hogy az egész helyzetet komolyan kell venni. Nem kell visszatérnünk néhány olyan nagyon szigorú intézkedéshez, mint a kijárási tilalom és hasonlók, de sokkal lelkiismeretesebbnek kell lennünk, mint korábban.”

labdarúgás
Vojvodina
Partizan

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.