Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Mačković Martin: Az éremszerzés a cél Tokióban

2021.04.26
19:11
2021.04.26
19:29
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai sportoló nemrégiben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon a kormányos nélküli evezős párosok mezőnyében. A vajdasági versenyző és társa, Miloš Vasić azonban nem lazítanak, céljuk, hogy Tokióban is felállhassanak a dobogóra.
Pannon RTV/Idei Sándor

Reggeli edzésre készülnek a szerbiai evezős válogatott tagjai, Mačković Martin és Miloš Vasić. Edzőjükkel átnézik és felkészítik a hajót, majd miután mindent rendben találnak nekivágnak a szokásos főedzésnek a belgrádi Ada Ciganlija tó vizén. Az egység április elején nyert Európa-bajnoki bronzérmet az olaszországi Varesében a kormányos nélküli kettesek versenyében.

Miloš Vasić: „Nagyon kiélezett verseny volt, de megmutattuk hogy világszinten élvonalban vagyunk az evezésben. Most az maradt még hátra, hogy minél jobban felkészüljünk az olimpiai játékokra és az egészség is jól szolgáljon. Május 20-án részt veszünk a luzerni világkupán, az lesz az utolsó felmérő az olimpiai játékok előtt. Tehát csak egészségesek legyünk és szerintem jó eredményre számíthatunk az olimpiai játékokon.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Mačković Martin szerint az Európa-bajnoki bronzérem megszerzését leginkább a jó felkészülésnek köszönhetik:
„Tavaly már októberben elkezdtünk készülni az idei szezonra. Minden hónapban kitöltöttük a célokat. Jól mentek az edzések. Tudtuk, hogy nem az Eb a fő cél, tudtuk hogy ez csak egy lépcsőfok, az olimpia az idei legfontosabb verseny. De annak ellenére meg vagyunk elégedve, azzal is, ahogy hajó ment és az evezésünkkel. Szuper volt. Nagy csata volt az érmekért. Lehettünk volna másodikak, de ugyanúgy lehettünk volna negyedikek is. Ez a bronzérem egyelőre eléggé korrekt, elégedettek vagyunk.”

A szabadkai sportoló gőzerővel edz, hogy társával együtt a lehető legjobb formában érkezhessenek meg a tokiói olimpiára. Mačković Martin az ötkarikás játékokon is szeretne a dobogós helyekért csatázni, ehhez pedig zökkenőmentes felkészülésre lesz szükségük.

„Szerintem az edzéseken kell megnyerni az érmet, az edzéseken rakjuk le az alapot. Ha ott megcsinálunk mindent amit elterveztünk, akkor olyan pozícióba tudjuk magunkat helyezni az olimpián, hogy az éremért harcoljunk. Kemény lesz, de már nagyon várom. Most jól megy, jó momentum van mögöttünk, jól mennek a dolgok. Folytatnunk kell. Még van három hónapunk az olimpiáig. Szerintem rendben lesz.”

 

Pannon RTV/Idei Sándor

Nikola Stojić december óta dolgozik a sportolókkal, hogy az edzési programot a lehető legjobban tudják teljesíteni. Az edző szerint Miloš és Martin jó úton haladnak afelé, hogy az olimpián is kihozzák magukból a maximumot.

„Decemberben kezdtem el velük dolgozni és az első célunk az volt, hogy megküzdjünk az olimpiai játékokon való részvételért. Miloš és Martin még 2019-ben teljesítették az olimpiai normát, hogy  Szerbiát képviselhessék a párosok mezőnyében, de ezt meg kellett erősítenünk február végén Athénben. Ezen sikeresen túljutnunk. Izgalmas verseny volt, egy másik szerbiai párossal. Három verseny 24 óra alatt. Miloš és Martin megmutatták hogy mégis ők azok, akik képviselhetik az országot az Olimpiai Játékokon. A következő cél az Európa-bajnokság volt ahol bronzérmet nyertünk, de maga az érem nem is olyan fontos, mint ahogyan eveztek a versenyen. Ott voltak a világelső horvátok, a korábbi Európa-bajnok románok, az egykori világelső olaszok. Nagyon erős konkurenciában nyerték meg a bronzérmet és nagyon közel voltak a horvátokhoz, akik megnyerték a versenyt.”
 
Az idei versenyeket hosszú kihagyás előzte meg a járványhelyzet miatt, Miloš és Martin azonban a szigorítások alatt is edzettek, így nem estek ki formából. Elmondásuk szerint nagyon jó érzés visszatérni a versenyekhez. Három hónap múlva Japánban küzdenek majd az érmekért.

 

Miloš Vasić
Mačković Martin
Nikola Stojić
evezés

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű