Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Mačković: Összetört a szívem

2021.07.29
12:17
Forrás
Szerbiai RTV
Nem vagyok elégedett, összetört a szívem - nyilatkozta a szerb közmédiának Mačković Martin. A szabadkai evezős Miloš Vasićtyal az előkelő, ötödik helyen végzett az olimpián.

Korábban a Pannon RTV-nek még arról meséltek, hogy az aranyra vágynak, de a dobogós hellyel is beérnék.

Helyzetüket lényegesen nehezítette, hogy Tokióba érkezésüket követően Vasićnak pozitív lett a koronavírustesztje, ami két hét karantént vont maga után. A páros ez alatt az idő alatt nem tudott edzeni. A karanténidő lejárta után igyekeztek behozni a lemaradásukat, de erejükből most ennyire futotta.

Mačković Martin a mai célba érkezést követően a könnyeivel is megküzdött. "Szorgalmasan edzettünk, minden tökéletes volt, megkaptuk a szükséges állami támogatást is. Nagyon hálásak vagyunk. Élveztem az egész évi felkészülést, bíztunk magunkban, tudtuk mire készülünk" - nyilatkozta a szabadkai fiatalember.

Vasić már némileg derűlátóbban beszélt a sajtónak: "Reálisnak kell lennünk, azok után, amin átestünk, ez jó eredmény. Persze mindenki az aranyat akarja, mi is. De nem állunk meg, a párizsi olimpia már csak három évre van".

A két evezős kiváló teljesítménye kétségbevonhatatlan, 17 év után sikerült újra szerb csónaknak olimpiai döntőbe jutnia.

Mačković Martin
evezés
Tokió 2020
olimpia

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.