Ugrás a tartalomra

Mačković: Összetört a szívem

2021.07.29
12:17
Forrás
Szerbiai RTV
Nem vagyok elégedett, összetört a szívem - nyilatkozta a szerb közmédiának Mačković Martin. A szabadkai evezős Miloš Vasićtyal az előkelő, ötödik helyen végzett az olimpián.

Korábban a Pannon RTV-nek még arról meséltek, hogy az aranyra vágynak, de a dobogós hellyel is beérnék.

Helyzetüket lényegesen nehezítette, hogy Tokióba érkezésüket követően Vasićnak pozitív lett a koronavírustesztje, ami két hét karantént vont maga után. A páros ez alatt az idő alatt nem tudott edzeni. A karanténidő lejárta után igyekeztek behozni a lemaradásukat, de erejükből most ennyire futotta.

Mačković Martin a mai célba érkezést követően a könnyeivel is megküzdött. "Szorgalmasan edzettünk, minden tökéletes volt, megkaptuk a szükséges állami támogatást is. Nagyon hálásak vagyunk. Élveztem az egész évi felkészülést, bíztunk magunkban, tudtuk mire készülünk" - nyilatkozta a szabadkai fiatalember.

Vasić már némileg derűlátóbban beszélt a sajtónak: "Reálisnak kell lennünk, azok után, amin átestünk, ez jó eredmény. Persze mindenki az aranyat akarja, mi is. De nem állunk meg, a párizsi olimpia már csak három évre van".

A két evezős kiváló teljesítménye kétségbevonhatatlan, 17 év után sikerült újra szerb csónaknak olimpiai döntőbe jutnia.

Mačković Martin
evezés
Tokió 2020
olimpia

Most

16:12, Frissítve: 16:54

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.