Ugrás a tartalomra
Pixabay

A magyar labdarúgó-válogatott első ellenfele Szlovákia lesz

2019-03-20
14:05
Forrás
MTI
Csütörtök este kezdi meg a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Ellenfelük Szlovákia lesz, a meccset pedig Nagyszombatban rendezik 20:45-től. A magyarokon és a szlovákokon kívül az E jelzésű csoport tagjai még Azerbajdzsán, Wales és Horvátország. A csoportban az első két hely jelent Eb-részvételt.

A magyar válogatott az eddigi 15 kontinensviadalból mindössze három alkalommal szerepelt a tornán: 1964-ben bronzérmesként, 1972-ben negyedikként zárt, míg legutóbb 2016-ban nyolcaddöntősként búcsúzott. A jövő évi rendhagyó Eb-, ugyanis a meccseknek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest is. A magyar fővárosban három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor, amennyiben Magyarország szerepel a kontinensviadalon, úgy legalább két csoportmérkőzését hazai pályán játszaná.

Európa-bajnokság
labdarúgás
Magyarország
Szlovákia

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.