Ugrás a tartalomra

Magyar-szerb - Lang: jó teszt lesz

2022.03.21
21:39
Forrás
MTI
Lang Ádám szerint jó teszt lesz a magyar labdarúgó-válogatott számára a csütörtöki, szerbek elleni barátságos mérkőzés.

"Előre semmit nem írnék alá, mert sportolóként a kihívások éltetnek. Ez más mérkőzés lesz, mint amit két éve játszottunk. Náluk edzőváltás volt azóta, egy igazi legenda ül majd a kispadon Dragan Stojković személyében és a rivális összetétele is más lesz" - fogalmazott a telki edzőtáborban tartott hétfői sajtótájékoztatón az Omonia védője, aki hozzátette, az ellenfél világsztárokkal van teletűzdelve, ráadásul a portugálokat megelőzve jó és látványos játékkal jutott ki a világbajnokságra.

A 29 éves futballista arról is beszélt, hogy ez az év eddig nem alakult jól a számára, mert klubcsapatával már csak a kupából tudnak kijutni a nemzetközi porondra, ráadásul pályafutása eddigi leghosszabb kihagyásával kellett szembenéznie sérülés miatt. Ennek ellenére úgy érzi, a sikeres rehabilitációnak köszönhetően jó fizikai állapotban érkezett a válogatotthoz.

"A gyengébb szereplés ellenére nincs önbizalomhiányom. A legnagyobb megméretés az, amikor kudarcok után kell teljesíteni" - jelentette ki Lang.

Az újonc Baráth Péter az MTI érdeklődésére elárulta, bár tudott arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány figyeli, mégis meglepte a meghívó, amelynek természetesen nagyon örült.

"Fiatalként bekerülni a keretbe felemelő érzés, ezért érdemes dolgozni. Volt bennem drukk, de ez inkább csak egészséges izgalom" - mondta a Debreceni VSC 20 éves középpályása, aki abban reménykedik, hogy barátságos meccsekről lévén szó, az egyik találkozón lehetőséget kap majd.

A magyar válogatott csütörtökön a szerb csapatot fogadja a Puskás Arénában, majd jövő kedden az északír együttes vendége lesz Belfastban.

labdarúgás
meccs
Magyarország
Szerbia
Lang Ádám

Most

Népszerű