Ugrás a tartalomra

Magyar úszók eredményei péntek este

2017.07.28
18:40
2017.10.04
12:14
Hogyan úszott ma Bernek Péter, Hosszú Katinka, Takács Krisztián, Milák Kristóf és Cseh László?

Bernek Péter hetedikként fordult a 200 méter hát döntőjében, de a mezőnnyel szinte teljesen együtt haladt. Féltávnál ugyanez volt a helyzet, Jevgenyij Rilov a hármas pályán bőven világcsúcsrészidőn belül tempózott, egy testhosszal a többiek előtt.A kép eltávolítva. Az utolsó hosszra is hetedikként fordult Bernek, aki egy helyet előrelépve hatodikként zárt a világbajnoki döntőben, hatalmas országos csúccsal, két tizeddel megjavítva az eddigi rekordot, amit szintén ő tartott. A világbajnok Rilov, a dobogóra még két amerikai állhat fel, sorrendben Ryan Murphy és Jacob Pebley.
*
A második elődöntő után már hivatalos, hogy Hosszú Katinka bejutott a holnapi fináléba 200 m háton, méghozzá hetedikként, azaz az egyes pályán úszik majd, közel a közönséghez. Burián Katalin összesítésben 10., egy másodperccel maradt le a döntőről.
*
Takács Krisztián hetedik az első elődöntőben 50 méter gyorson, 22.05-ös idővel. Döntőbe ezzel nem jutott, de a közönségtől hatalmas tapsot kapott. Caeleb Dressel nyerte a futamot (21.29) az orosz Vladimir Morozov és Benjamin Proud előtt.

*

A 17 éves Milák Kristóf újabb junior világcsúccsal, egyben országos rekorddal a harmadik, Cseh László pedig a hatodik idővel jutott döntőbe 100 méter pillangón pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A két magyar közül elsőként a szám olimpiai ezüstérmese, a legutóbbi két világbajnokságon, Barcelonában, majd Kazanyban is második Cseh állt rajtkőre, többek között az ötkarikás címvédő szingapúri Joseph Schooling, illetve a dél-afrikai, 200-on győztes Chad Le Clos társaságában. A magyar versenyző nagyon rosszul rajtolt - mindenkinél több mint egy tizeddel lassabb volt -, így csak nyolcadiknak fordult, azonban végül egy elképesztő hajrával, 51.16-os idővel másodiknak jött be. Ez mindössze két századdal rosszabb annál az időnél (51.14), mint amivel Rióban Le Clos-val és Michael Phelpsszel hármas holtversenyben ezüstöt nyert.

Ezt követően Milák érkezett, aki délelőtt 51.23-as új egyéni rekorddal, egyben junior világcsúccsal tette le a névjegyét: honfitársához hasonlóan ő sem kezdett túl jól, de aztán óriási tempót diktálva harmadiknak fordult, majd az amerikai Caeleb Remel Dresselre tapadva elképesztő, 50.77-es idővel csapott a célba. Ezzel megdöntötte Cseh László országos csúcsát, a tavalyi londoni Európa-bajnokságon felállított 50.86-os időt.

"Örülök, hogy jobban ment, mint délelőtt, viszont megdöntötték az országos csúcsomat, úgyhogy fel van adva a lecke rendesen. Kristóf fantasztikusan úszott. - mondta Cseh, majd hozzátette, Milák a kezdésben erősebb nála. - Most nem a fiatalok próbálnak felzárkózni, hanem én rájuk, de mindenképpen jó, hogy ilyen erős pillangóúszók vannak itthon."

"Nem jutott még el igazán az agyamig, én csak úsztam egyet" - mondta a szenzációs időt követően Milák, aki elárulta: bár most elfáradt, érez még tartalékokat az úszásában.
"Mindenki megfogható valamikor, de nem ígérek semmit." - tette hozzá a szombati döntőre utalva.

Az elődöntő legjobb idejét Caeleb Remel Dressel érte el 50.07-tel. (MTI, NSO, kép: MTI)

úszás
Bernek Péter
Hosszú Katinka
Takács Krisztián
Milák Kristóf
Cseh László

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.