Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa ad otthont a nyári judotábornak

2020.08.14
11:39
2020.08.14
16:47
Forrás
Pannon RTV
A kéthetes táborban három korcsoportra osztva Szerbia legjobbjai, fiúk és lányok is egyaránt edzenek. A sportolók többsége Belgrádból érkezett.

A magyarkanizsai Gyógyfürdő ad otthont az idei évben a Szerbiai Judo Szövetség által megrendezett nyári tábornak, amelyen összesen 58-an vesznek részt.

Milica Nikolić, a szerb női cselgáncsozók egyik legjobbja részt vehet a jövőre tartandó olimpián Japánban. Most ő is Magyarkanizsán edz. „Az edzések az elejében kellemetlenül érintettek bennünket, pszichológiai értelemben. Ami engem illet, én tényleg sokat edzettem, talán többet is, mint a versenyidőszakban, de pszichikailag megterhelő volt, mivel nincs motivációd, nem tudod mikor lesznek versenyek, megtartják-e azokat, és ez továbbra is így van. Ezek az előkészületi edzések, amelyeket a Szerbiai Judo Szövetség szervezett, és amelyet a Sportminisztérium, valamint az Olimpiai Bizottság is támogatott, nagyon sokat jelentenek a számunkra.”

A házigazda, Munir Šabotić, a Kanizsa Judo Klub elnöke elmondta, tíz évig minden évben 2015-tel bezárólag nemzetközi cselgáncstáboroknak adott otthont Magyarkanizsa, és szeretnék ezt a hagyományt folytatni a továbbiakban is. „Az elsődleges célunk, hogy megőrizzük ezeket a fiatal embereket, hogy megőrizzük a karrierjüket, és hogy reménykedjünk egy jobb időszakban. Ezek az edzések 14 napig tartanak. A jó feltételek miatt a szövetség a Gyógyfürdő mellett döntött, elfogadva Magyarkanizsát a jövőbeni edzések helyszínélül azért, hogy el tudjuk végezni ezt az igényes és kockázatos tevékenységet.”

58 válogatott sportoló és edző vesz részt az edzéseken. Nenad Mihailović, a Szerbiai Judo Szövetség sportigazgatója kiemelte, a rendkívüli állapot bevezetése miatt a leállították a munkát mind a sportklubokban, mind a szövetség nemzeti csapataival, ezért is indították el ezt az edzőtábort. „Ez az első alkalom, hogy megpróbáltunk összeszedni minden korosztályt, a juniortól az idősebbekig, a férfi és a női mezőnyből egyaránt. Olyan munkát láttunk elő, ahol ők valamilyen formában aktivitásokban vesznek részt, ami egyfajta átmenetet képez, úgymond egy második fázist a rendkívüli állapotok feloldásáig tart, ami természetesen nem tőlünk függ.”

Az edzőtábor 3 millió dinárból valósult meg, amelyet a Szerbiai Judo Szövetség támogatott.

judo
tábor
Munir Šabotić
Nenad Mihailović

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.