Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsai junior savate világbajnok

2021.07.21
11:01
2021.07.22
15:19
Forrás
Pannon RTV
Blaskó Zsanett, a magyarkanizsai Ringfighter Box Club sportolója, július 3-án utánpótlás korosztályban francia-boksz világbajnoki címet szerzett. A fiatal sportolót és edzőjét, Halász Mihályt ma Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa polgármestere fogadta.

A korosztályos világbajnokságot július elején Rumában szervezték meg. A magyarkanizsai Ringfighter Box Clubot erősítő Blaskó Zsanett 48 kilogrammban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A magyarkanizsai sportoló a döntőben a belga Loriaux Camillet győzte le. Zsanett ugyan nem kívánt nyilatkozni, edzője, Halász Mihály azonban elmondta, nagyon büszke a tanítványára.

„A felkészülés jól alakult, voltak ellenőrző meccseink, az országos bajnokságok, más sportágakban is indultunk, nagyon jó sikerrel. Azt hozzá is teszem, hogy Zsanett nem csak a Savate válogatott tagja, hanem a kick-box válogatott tagja is.”

A fiatal sportolót és edzőjét Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester fogadta, aki elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik mind a 38 községbeli sportklubbot segíteni.

„Itt főleg kis és középléptékű sportberuházásokról beszélünk, beszéljünk kinti sportpályák akár építéséről, akár felújítása, akár olyan sport objektumokról, ahol magát a felszerelést meg tudja pályázni vagy finanszírozni fogja az önkormányzat. Az elmúlt években Magyarkanizsán kívül Adorjánon, Tóthfaluban, Kispiacon is történtek ilyen jellegű beruházások és bízom benne, hogy jövőre egy közepes léptékű sport beruházást is meg tudunk valósítani Horgoson.”

A magyarkanizsai polgármester a találkozó végén ajándékcsomagot adott át a világbajnoknak és felkészítőjének.

Magyarkanizsa
Blaskó Zsanett
Fejsztámer Róbert
Halász Mihály

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.