Ugrás a tartalomra

A magyarkanizsai TSC megverte a belgrádi Radot

2019.09.23
13:20
2019.09.23
19:36
Forrás
Pannon RTV
2:0-ra győzött a magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klub csapata a belgrádi Rad női csapatával szemben a szerb első női labdarúgó liga harmadik fordulójában.

Harmadik mérkőzést is megnyerte a szerb másodosztályban a magyarkanizsai TSC női labdarúgócsapata. Vajda Fangyó együttese ezúttal a belgrádi Rad vendégeként tudta begyűjteni a 3 pontot, így a TSC női labdarúgó csapata 3 fordulót követően 9 ponttal százszázalékos a ligában.

A bajnoki címre és a Szuperligába való feljutásra hajtó magyarkanizsaiak Milana Knežević találatával már az első percekben megszerezték a vezetést a Rad otthonában, majd a 82-ik percben egy gyors ellentámadás végén a hazai védők közül kilépő Balázs Bettina is bevette a belgrádiak kapuját, és ezzel bebiztosította csapata számára az újabb három bajnoki pontot.

Sóti Réka, csapatkapitány, TSC Női Labdarúgó Klub, Magyarkanizsa: „Számítottunk rá, hiszen úgy tudom, hogy még ők sem és mi sem kaptunk gólt a bajnokságban, és nekünk ez nagyon pozitív, hogy ma sem kaptunk gólt. Ez a 2:0 nagyon veszélyes eredmény, de a lényege, hogy a három pontot be tudtuk gyűjteni és hogy 15-6-os meccs óta a bajnokságban veretlenek tudtunk maradni.”

Vajda Fangyó, a magyarkanizsai lányok edzője szerint sok olyan helyzet volt, amit kihasználhattak volna a belgrádiak.

Vajda Fangyó, edző, TSC Női Labdarúgó Klub, Magyarkanizsa: „Sok szabadrúgást csináltunk, olyan faulokat, amiket nem kellett volna, és ebből ők veszélyesek. Volt is egy-két veszélyes helyzetük szögletből, szabadrúgás után, de az egész mérkőzést tekintve nekünk voltak ígéretesebb, jobb helyzeteink, több helyzetünk, és úgy érzem, végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést.”

A 2:0-ás végeredményt tekintve Danijela Mirčetić, a belgrádi Rad Női Labdarúgó Klub edzője elmondta, a vereség ellenére az ő csapatuk sem csügged.

Danijela Mirčetić, edző, Rad Női Labdarúgó Klub, Belgrád: „Ez tényleg kitűnő mérkőzés volt, jó helyzetekkel. A lányok tényleg igyekeztek az egyik és a másik oldalon is. Ezúttal Magyarkanizsa nyert, ez van, folytatjuk tovább a munkát, kijavítjuk a hibákat, amiket ezen a mérkőzésen ejtettünk és megyünk tovább.”

Ezzel a mérkőzéssel a TSC női labdarúgó csapata 3 fordulót követően 9 ponttal százszázalékos a ligában. A hétvégén hazai pályán, a kruševaci Napredak csapata ellen játszanak majd a magyarkanizsai lányok.

labdarúgás
női labdarúgás
magyarkanizsai TSC
Rad Beograd

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű