Ugrás a tartalomra
Magyarkanizsa
Pannon RTV/Molnár Ádám, Szarapka Szabolcs

Magyarkanizsára látogatott a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója

2018-05-17
13:30
2018-05-17
17:10
Forrás
Pannon RTV
A tájékozódó jellegű látogatás hosszú távú célja a régió kézilabdájának fejlesztése.

Magyarkanizsára látogatott Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója. Megismerkedett a jelenlegi lehetőségekkel és a sportcsarnok felújítási terveivel, ami sokat lendítene a két ország kézilabdasportjának kapcsolatán. „Arról beszélgettünk, hogy milyen közös jövőt tudunk elképzelni, a Magyar Kézilabda Szövetség hogyan tudná segíteni ezt a térséget, illetve milyen lehetőségek nyílnának, adott esetben a Magyar Kézilabda Szövetség számára is.”

A tartományi kormány is nyitott a magyarkanizsai fejlesztési elképzelésekre. Kormányos László, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője: „A jövőben azokról a lehetőségekről kell beszélgetnünk, hogy milyen szintű támogatásra és milyen bővítésekre lenne szükség ahhoz, hogy esetleg a jövőben egy kézilabda utánpótlás, európai vagy világverseny megszervezésére Magyarkanizsa és a fürdő komplexuma mire lenne képes.”

A sportcsarnok bővítése elengedhetetlen a sportturizmus, ezen belül a kézilabdasport fejlesztése szempontjából - mondta Dukai Ferenc, a Sporttour Civil Szervezet elnöke. „1.200 férőhelyes lenne, új öltözőkkel, az Európai Kézilabda Szövetség szabványai szerint, és akkor a csarnok teljes mértékben alkalmas lenne korosztályos Európa- és világbajnoki selejtezők, sőt akár Európa- és világbajnoki mérkőzések lejátszására is.”

Dukai Ferenc az eseményen bejelentette továbbá, hogy a VIII. OTP Bank Kanizsa Kupa nemzetközi férfi kézilabdatornára augusztus 23-a és 26-a között kerül sor.

Magyarkanizsa
Zsiga Gyula
Magyar Kézilabda Szövetség

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.