Ugrás a tartalomra
Magyarkanizsa
Pannon RTV/Molnár Ádám, Szarapka Szabolcs

Magyarkanizsára látogatott a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója

2018-05-17
13:30
2018-05-17
17:10
Forrás
Pannon RTV
A tájékozódó jellegű látogatás hosszú távú célja a régió kézilabdájának fejlesztése.

Magyarkanizsára látogatott Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója. Megismerkedett a jelenlegi lehetőségekkel és a sportcsarnok felújítási terveivel, ami sokat lendítene a két ország kézilabdasportjának kapcsolatán. „Arról beszélgettünk, hogy milyen közös jövőt tudunk elképzelni, a Magyar Kézilabda Szövetség hogyan tudná segíteni ezt a térséget, illetve milyen lehetőségek nyílnának, adott esetben a Magyar Kézilabda Szövetség számára is.”

A tartományi kormány is nyitott a magyarkanizsai fejlesztési elképzelésekre. Kormányos László, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője: „A jövőben azokról a lehetőségekről kell beszélgetnünk, hogy milyen szintű támogatásra és milyen bővítésekre lenne szükség ahhoz, hogy esetleg a jövőben egy kézilabda utánpótlás, európai vagy világverseny megszervezésére Magyarkanizsa és a fürdő komplexuma mire lenne képes.”

A sportcsarnok bővítése elengedhetetlen a sportturizmus, ezen belül a kézilabdasport fejlesztése szempontjából - mondta Dukai Ferenc, a Sporttour Civil Szervezet elnöke. „1.200 férőhelyes lenne, új öltözőkkel, az Európai Kézilabda Szövetség szabványai szerint, és akkor a csarnok teljes mértékben alkalmas lenne korosztályos Európa- és világbajnoki selejtezők, sőt akár Európa- és világbajnoki mérkőzések lejátszására is.”

Dukai Ferenc az eseményen bejelentette továbbá, hogy a VIII. OTP Bank Kanizsa Kupa nemzetközi férfi kézilabdatornára augusztus 23-a és 26-a között kerül sor.

Magyarkanizsa
Zsiga Gyula
Magyar Kézilabda Szövetség

Most

Népszerű

Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.