Ugrás a tartalomra
Magyarkanizsa
Pannon RTV/Molnár Ádám, Szarapka Szabolcs

Magyarkanizsára látogatott a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója

2018-05-17
13:30
2018-05-17
17:10
Forrás
Pannon RTV
A tájékozódó jellegű látogatás hosszú távú célja a régió kézilabdájának fejlesztése.

Magyarkanizsára látogatott Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója. Megismerkedett a jelenlegi lehetőségekkel és a sportcsarnok felújítási terveivel, ami sokat lendítene a két ország kézilabdasportjának kapcsolatán. „Arról beszélgettünk, hogy milyen közös jövőt tudunk elképzelni, a Magyar Kézilabda Szövetség hogyan tudná segíteni ezt a térséget, illetve milyen lehetőségek nyílnának, adott esetben a Magyar Kézilabda Szövetség számára is.”

A tartományi kormány is nyitott a magyarkanizsai fejlesztési elképzelésekre. Kormányos László, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője: „A jövőben azokról a lehetőségekről kell beszélgetnünk, hogy milyen szintű támogatásra és milyen bővítésekre lenne szükség ahhoz, hogy esetleg a jövőben egy kézilabda utánpótlás, európai vagy világverseny megszervezésére Magyarkanizsa és a fürdő komplexuma mire lenne képes.”

A sportcsarnok bővítése elengedhetetlen a sportturizmus, ezen belül a kézilabdasport fejlesztése szempontjából - mondta Dukai Ferenc, a Sporttour Civil Szervezet elnöke. „1.200 férőhelyes lenne, új öltözőkkel, az Európai Kézilabda Szövetség szabványai szerint, és akkor a csarnok teljes mértékben alkalmas lenne korosztályos Európa- és világbajnoki selejtezők, sőt akár Európa- és világbajnoki mérkőzések lejátszására is.”

Dukai Ferenc az eseményen bejelentette továbbá, hogy a VIII. OTP Bank Kanizsa Kupa nemzetközi férfi kézilabdatornára augusztus 23-a és 26-a között kerül sor.

Magyarkanizsa
Zsiga Gyula
Magyar Kézilabda Szövetség

Most

13:13

Bányászat a Holdon

Az Európai Űrügynökség (ESA) a jövőben a Holdon szeretne bányászatot folytatni, akár már 2025-től - olvasható a CNN-en.
11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.