Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

A magyarok ötödik aranya a vizes Eb-n

2022.08.17
20:27
2022.08.17
20:35
Forrás
MTI
Kós Hubert nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokságon.

A vizes Eb szerdai versenynapja sem múlt el magyar érmek nélkül, a küldöttség újabb aranyat is szerzett. Kós Hubert nyert 200 méter vegyesen, és állhatott a dobogó legfelső fokára a római úszó Európa-bajnokságon. A 19 éves versenyző 1:57.72 perccel diadalmaskodott, megszerezve a felnőtt mezőnyben első nagymedencés érmét világversenyen. A magyar küldöttségnek ez volt az ötödik aranya az olasz fővárosban.

Késely Ajna pedig bronzérmet nyert 400 méter gyorson. A húszéves magyar versenyző hetedikként került a fináléba, ahol 4:08.00 perccel lett harmadik.

A házigazda olasz csapat óriási fölénnyel végzett az élen az éremtáblázaton a római Európa-bajnokság medencés úszóversenyeiben. A magyarok a második legjobb eredményt érték el.

Kós Hubert
Késely Ajna

Most

10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.
08:35

Felhős, borongós nap elé nézünk

Csapadékra elsősorban az esti órákban kell számítani a térségben, de már napközben is többfelé eső, zápor alakulhat ki. A déli-délkeleti szél helyenként felélénkül. Délután 23 fokra van kilátás.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.